фирми продукти
представяме
работа
 
Българският пазар е атрактивен за германските фирми

Българският пазар е атрактивен за германските фирмиПовече от една трета от ангажираните в България германски фирми са доволни от сегашното си икономическо положение. Това показа тазгодишната анкета на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) сред германски инвеститори в България.

Оптимистични са и прогнозите за предстоящата година. 66% от запитаните фирми очакват по-висок оборот от предишната година, други 30% очакват същото ниво на оборота. Това се отразява също така и на инвестиционните им планове. 56% биха искали да увеличат инвестициите си, други 28% искат да инвестират толкова, колкото и предишната година.

Фирмите виждат нужда от спешни мерки най-вече при борбата с корупцията и престъпността. Областите, в които са наложителни реформи, са състоянието на държавната инфраструктура, недостатъчната правна сигурност и ефективността на държавното управление. Оценките на тези рамкови условия за бизнеса дори се понижиха в сравнение с миналата година. Германските фирми възлагат надежди на влизането на страната в Европейския Съюз, което бива оценено от една трета от анкетираните като много важен или важен фактор.

Двустранни икономически отношения
С общо 2,9 милиарда евро за миналата година стокообменът между Германия и България достигна ново рекордно ниво. Германският износ за България възлиза на почти 2,0 милиарда евро, германският внос от България на 0,9 милиарда евро. Докато българският износ за Германия бележи увеличение с 13,8%, вносът от Германия се е увеличил дори с около 18%.


23 март 2006 - comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
германски фирми, българия, камара, инвеститори, инвестиции, инфраструктура


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg