фирми продукти
представяме
работа
 
Дават почти 5 млн. лв. за инфраструктурата на проекта на Montupet

Дават почти 5 млн. лв. за инфраструктурата на проекта на MontupetПравителството осигурява 4 727 970 лв. от централния бюджет за изграждане на техническата инфраструктура – водопровод, канализация и пътища, необходима за реализацията на инвестиционния план на френската компания Montupet S.A. в Русе. През миналата година тя получи сертификат за Първи клас инвеститор. Още 1 956 000 лв. ще бъдат предоставени за електроснабдяване на Индустриален парк Русе.

През следващите три години Montupet S.A. ще инвестира 70 млн. лв. в изграждането на завод за алуминиеви автомобилни части за световните марки Рено, Пежо, Ауди и Форд в Индустриалния парк в Русе. Ще бъдат създадени най-малко 500 работни места. Целта е заводът да стане главното производствено звено на компанията в Европа.

Проектът е насочен към задоволяване на нуждите на производителите на автомобили и техните доставчици в Централна и Източна Европа. Цялата продукция ще бъде предназначена за износ – за Рено, Пежо-Ситроен, Ауди; Форд и Рено; Дачия, ТРВ (Чешка Република), Континентал-Тевес (Словакия). Предвижда се и откриването на офис, който ще се занимава с търсенето на доставчици в България на техника, екипировка, суровини и консумативи.

Френската компания има заводи във Франция, Испания, Канада, Северна Ирландия, Мексико и т.н. Партньор е на Дженерал моторс, Крайслер, Форд, Пежо, Рено и др. В Montupet S.A. работят 3 700 души.


23 март 2006 - comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
правителство, бюджет, изграждадне, инфраструктура, водопровод, канализация, пътища, сертификат, инвеститор, парк, компания


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg