фирми продукти
представяме
работа
 
Шнайдер Електрик България със сертификат за инвеститор

Шнайдер Електрик България със сертификат за инвеститор"Шнайдер Електрик България" ЕООД ще получи сертификат, издаден от Българска агенция за инвестиции, за инвеститор "Трети клас" по силата на Закона за насърчаване на инвестициите, съобщиха от агенцията. Сертификатът се издава на българското дружество на "Шнайдер Електрик Индъстриз", Франция за проект за изграждане на нови производствени мощности в района на с. Радиново, Пловдив.

Инвестиционният план на "Шнайдер Електрик България ЕООД" предвижда вложения от 31 млн. лева за периода 2006 - 2008 г. в изграждането на втория завод на компанията в България, в близост до град Пловдив, за производство на широка гама електротехнически изделия.

Новото предприятие ще бъде изградено "на зелено" и в перспектива ще позволи значителното нарастване на продукцията на фирмата в България, като допълнение към продукцията на първия завод на Шнайдер Електрик в Перущица, където няма възможности за бъдещо разширяване.

Проектът предвижда изграждането на новия завод да се извърши на два етапа. През първият етап с продължителност от 3 години (2006 - 2008 г.) инвеститорът ще изгради цехове, складове и технически помещения с обща площ 5000 кв. м. и допълнителни офис и сервизни помещения с площ 1660 кв. м. С реализирането на първата фаза от инвестиционния план на компанията ще бъдат разкрити 320 нови работни места и над 150 работни места в свързани и обслужващи дейности.

По време на втория етап от проекта (2009 - 2011 г.), производствената площ на новото предприятие на Шнайдер ще бъде удвоена и ще бъдат разкрити допълнително нови 430 работни места.

Първият завод на Шнайдер Електрик в България функционира в гр. Перущица от 1999 г. До момента в разширяването и модернизацията на производствения процес на електротехнически изделия, главно прекъсвачи, са инвестирани над 7 млн. евро. В предприятието в Перущица работят над 250 служители.


17 март 2006 - investor.bg
Няма коментари


ключови думи
шнайдер, сертификат, инвестиции, инвеститор, дружество, проект, завод, компания, производство, електротехнически изделия


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg