фирми продукти
представяме
работа
 
Чешка инвестиционна компания се интересува от инвестиции у нас

Чешка инвестиционна компания се интересува от инвестиции у нас

Чешката строителна и инвестиционна компания Portland Trust се интересува от инвестиционни проекти в сектора на недвижимите имоти в Българи. Все още няма информация по отношение на обем инвестиции или срокове, тъй като компанията не се е спряла на конкретни проекти. Освен в България, тя ще инвестира и в Украйна и Турция. В момента Portland Trust реализира редица проекти в Чехия и Румъния. През следващите пет години компанията ще инвестира в изграждането на офиси и индустриални обекти за леката промишленост, главно в региона на Прага. Докато в тези сегменти все още има голямо търсене, секторът на търговските площи се характеризира със свръхпредлагане и компанията не планира инвестиции в него. Portland Trust е част от инвестиционната група Apollo Real Estate Advisors, която частично финансира нейните проекти.

Групата е предвидила 200 млн. долара за проекти само в Чехия. Тя изгражда нови имоти с обща площ между 50 хил. и 80 хил. кв. м годишно в Чехия и Румъния и смята да запази тези темпове на строителство за следващите пет години. Portland Trust е основана през 1997 г. Тя изгражда супермаркети и строителни центрове за редица международни клиенти. Освен нея има и редица други чешки компании, които се интересуват от възможностите за инвестиции в региона и по-конкретно в България, заедно с намаляването на доходността от проектите в Чехия. Това са инвеститори, които са склонни да приемат по-големи рискове в замяна на по-големи печалби.

Групата планира да инвестира 2 млрд. евро в имоти в региона. Orco Property Group смята да развива бизнес с хотели за продължителен престой в България, Румъния, Украйна, Сърбия и Черна гора. Karlin Group също смята да навлезе на пазара на имоти в България. По информация на CBW Чехия е сред 10-те най-големи инвеститорки в България с инвестиции от над 10,5 млрд. крони (370 млн. евро) и 100 чешки фирми. Износът от Чехия за България се е увеличил до 244 млн. евро миналата година от 195 млн. евро през 2004 г.


1 март 2006 - investor.bg
Няма коментари


ключови думи
чехия, инвестициии, имоти, полша, българия, търговски площи, румъния, индустриални обекти, офиси, Portland Trust


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg