фирми продукти
представяме
работа
 
Британски фонд ще строи жилищен комплекс в София

Британски фонд ще строи жилищен комплекс в София

Инвестиционният фонд Lewis Charles Sofia Property Fund плати 9,25 млн. евро за терен от 100 000 кв. м до околовръстното шосе в югоизточната част на София, съобщи investor.bg. Земята ще бъде използвана за изграждането на луксозен жилищен комплекс в полите на Витоша. В момента водим преговори с чуждестранни и български потенциални изпълнители. Най-вероятно ще се спрем на българска компания, но все още не сме взели решение кой ще строи комплекса, съобщи директорът на фонда Лорейн Пинел. В момента тече процедура по смяна на предназначението на земята, тъй като тя е земеделска.

Фондът е регистриран на Лондонската фондова борса и това е първата му голяма сделка след създаването му през септември миналата година. Тъй като населението на столицата непрекъснато се увеличава, от Lewis Charles Sofia Property Fund очакват търсенето на пазара на имоти да продължава да расте. Местонахождението на земята е още един фактор за успеха на такъв тип проект. Тя се намира до Бизнес парка, с бързи транспортни връзки до всички части на града, обясниха от британския фонд. Досега Lewis Charles Sofia е инвестирал приблизително 36,8% от средствата си. Миналата есен компанията обяви, че планира да вложи в проекти в областта на недвижимите имоти у нас около 50 млн. британски лири.

Според управляващия директор Ставрос Лоизу пазарът на имоти у нас е много перспективен, а възможностите се увеличават и от оформянето на средна класа в страната. Инвестиционният процес обаче е много затруднен от разпокъсаността на земята, казва той.


27 февруари 2006 - investor.bg
Няма коментари


ключови думи
инвестиционен, фонд, софия, британски, строеж, жилищен комплекс, земя, изпълнители, недвижими имоти.


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg