фирми продукти
представяме
работа
 
Германци искат да инвестират в железопътната инфраструктура у нас

Германци искат да инвестират в железопътната инфраструктура у насДве германски фирми - Вебе и Ер Ве Е солушън (RWE Solution) са заявили интерес да инвестират в железопътната инфраструктура на България, съобщи пред журналисти в Берлин вчера транспортният министър Петър Мутафчиев. Той е на тридневно работно посещение в германската столица. И за двете фирми интерес представляват тунелите по Подбалканската линия и по трасето на транспортен коридор 9.

Германското дружество за техническо сътрудничество Ге Те Цет (GTZ) ще окаже на България експертна помощ при въвеждане на системите за безопасност и контрол на качеството на управление на полетите, информира Цветан Дилов, директор на предприятието Ръководство на въздушното движение. Ге Те Цет ще окаже съдействие при изграждането на системата за проверка на автомобилите, които паркират на летище София, за проследяване на пътниците и техните придружители, на багажа преди и след чекирането му, допълни Дилов. Дружеството ще ни консултира и при изграждането на системата за контрол на сигурността на каргопратките.

Експерти на берлинското летище ще посетят през март летище София, за да ни инструктират за контрол на чекирания и ръчния багаж, съобщи Пламен Станчев, изпълнителен директор на летище София. Министър Мутафчиев каза, че е настоял пред Ге Те Цет сътрудничеството между двете страни да продължи и след 2007 г., когато страната ни се очаква да стане член на Европейския съюз.


23 февруари 2006 - БНР
Няма коментари


ключови думи
фирми, инвестират, инфраструктура, българия, тунели, транспортен коридор


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg