фирми продукти
представяме
работа
 
Гърци инвестират във вилно селище и бизнес зона в Хаджидимово

Гърци инвестират във вилно селище и бизнес зона в Хаджидимово10 млн. евро ще инвестира гръцката FIA Corporation в изграждането на вилно селище, бизнес зона и лечебно-диагностичен център в община Хаджидимово, Гоцеделчевско. Това съобщи кметът на общината Георги Шопов. Проектът, който ще реализираме съвместно с гръцката FIA Corporation, се казва "Техномаркет с ваканционно селище".

Той ще се осъществи в района на селата Копривлен и Садово, от двете страни на отворения преди време път за Драма. Реализацията на проекта ще бъде на два етапа. Първият, при който ще се вложат 5 млн. евро, включва изграждането на техномаркета, т.е. бизнес зоната и модерен медико-диагностичен център. Вторият ще бъде построяването на 100 малки къщи за летуване. Това ще бъде най-голямата инвестиция в района, подчерта кметът.

Общината участва с апортна вноска от 132 дка земя, добави още Шопов. Срещу това получаваме дял от 45 на сто в съвместната фирма с "FIA България". Общинските имоти, върху които ще се реализира проектът са разделени на две петна. На 56 дка ще се изгради бизнес зоната с медико-диагностичния център, а на останалите 75 дка ваканционното селище. Земята, върху която трябва да се строи комплексът вече е в процес на регулация. Завършването на строежа ще е от 2 до 4 години след започването на работата. Надяваме се началото на строежа да отпочне още през тази година, допълни кметът.

Насочихме се да инвестираме в Хаджидимово, защото след отваряне на новия ГКПП Илинден - Ексохи възможностите за развитие в района нарастват много, каза Петрос Пилоридис, директор на FIA Corporation. От страна на бизнеса в Северна Гърция има голям интерес да се влагат пари в тази част на България. FIA corporation е основана през 1998 г. и има разностранна дейност. Главните насоки са инвестиции и управление на недвижими имоти, строителство, медии и здравеопазване, добави гръцкият бизнесмен.


23 януари 2006 - в. Монитор
Няма коментари


ключови думи
вилно селище, бизнес зона, хаджидимово, кмет, община, проект, построяване, къщи, инвестиция


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg