фирми продукти
представяме
работа
 
Българо-британска компания вдига шест ваканционни селища

Българо-британска компания вдига шест ваканционни селищаОбщо 6 ваканционни селища планират да изградят в различни краища на България през следващите няколко години Юлиян Георгиев и британецът Кристофър Доунъм, двама от съсобствениците в дружеството "Симпли Бългерия". Преди ден те започнаха строителството на първия проект - планинското селище "Геша вю", разположено в планината край дряновското село Геша. Сред гостите бяха председателят на агенцията по туризъм Димитър Хаджиниколов и кметът на Дряново Даниел Данков.

Инвестицията в проекта възлиза на 4,5 млн. евро, а финансирането е осигурено от малък брой частни инвеститори от Великобритания. С парите ще бъдат изградени 116 апартаменти и къщи, разположени на площ от над 50 декара. Строителството ще приключи през 2007 г.

Ваканционните жилища ще бъдат издържани в традиционната за района балканска архитектура, но с модерен интериор и съобщителни връзки. Около 30% от тях вече са продадени, като купувачите са основно англичани. Според Кристофър Доунъм още над 500 британски граждани са проявили интерес да прекарват ваканциите си тук.

"Геша вю" ще има занаятчийски работилници, където местни майстори ще изработват различни предмети за гостите на селището. Автомобилите ще бъдат забранени, а основният транспорт ще са магарешките каручки. Селището ще бъде отворено за всеки посетител, няма да има портал или бариера. Храната ще изцяло от еко продукти, произведени в местни стопанства.

Идейният проект за първото селище е готов от три години, но периода оттогава инвеститорите са посветили на целенасочена реклама на България като дестинация за селски туризъм. В резултат на това успяват да привлекат интереса на британските купувачи.

Вече са готови и проектите за три от останалите селища в страната, но местонахожденията им още се пазят в тайна. Не всички ходят на море, не всички карат ски, отговори Кристофър Доунъм на въпроса какъв тип купувачи очаква. Според Доунъм във Великобритания има голям интерес към туризма и отдиха в България. Досега имоти в Дряновско и Великотърновско са купили близо 2 хил. английски семейства, част от които са се преселили там.


19 януари 2006 - в. Монитор
Няма коментари


ключови думи
ваканционни селища, българия, дружество, проект, геша вю, апартаменти, къщи, балканска архитектура


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg