фирми продукти
представяме
работа
 
Лондон стимулира инвестициите в търговски и бизнес площи

Лондон стимулира инвестициите в търговски и бизнес площиСтотици милиони британски лири може да се насочат тази година към инвестиции в български имоти след данъчни облекчения, включени в бюджета на Обединеното кралство за 2006 г. България е сред най-атрактивните дестинации за британските фондове за недвижимости, а в Лондон през миналата година бяха регистрирани рекорден брой инвеститори с интерес към района. Промяната "развързва" суми в границите между 4 и 12 млрд. паунда, които да стимулират най-вече новото строителство на пазари като българския.

Новите правила, огласени в четвъртък, позволяват на британците да включат търговски и бизнес площи в своите спестявания, срещу което да ползват данъчни облекчения. Решението засяга спестовни схеми от около 82 млрд. паунда, от които при най-сдържани прогнози се очаква около 8 млрд. паунда да се насочат към подобни инвестиции през 2006 г., посочват експерти, цитирани от Ройтерс.

Според промените, които финансовият министър Гордън Браун съобщи при представянето на проектобюджета в последния работен ден на декември, хората ще могат да разнообразят инвестиционния си портфейл, като насочат част от спестовните си пари към фондове, инвестиращи в търговски, офис, складове, индустриални и други площи с бизнес предназначение. Именно този сегмент от пазара в България се смята за най-перспективен в следващите години след относителното насищане на интереса към жилищни и ваканционни имоти.


6 януари 2006 - в. Дневник
Няма коментари


ключови думи
инвестиции, имоти, данъчни облекчения, бюджет, фондове, пазари, бизнес площи, ново строителство


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg