фирми продукти
представяме
работа
 
Италиански инвеститори довършват най-голямата офис сграда в София

Италиански инвеститори довършват най-голямата офис сграда в СофияВ момента в България има много италиански фирми, които инвестират в областта на недвижимите имоти и строителството, каза Джовани Саки, директор в Италианския институт за външна търговия. Скоро се очаква да бъде открита най-голяма офис сграда в София, която ще бъде и най-високото здание в българската столица. Инвеститор за изграждането на бизнес център "Белисимо" е италианската "Андромеда Реал" АД. Сградата е пред завършване и се намира на бул. "България", срещу жилищния комплекс "Бокар". От фирмата, която изгражда обекта - "Галчев инженеринг", уточниха, че откриването на бизнес центъра се очаква да стане до края на годината.

През 2006 г. ще се реализират други подобни големи инвестиции от страна на италиански компании, подчерта Саки. Сега наши фирми работят по разработването на проект за нова промишлена зона около София. Италиански инвеститори вече са събрали капитал, достатъчен за започване на реализацията му. Голям интерес от страна на италиански строителни фирми има към значимите инфраструктурни проекти в България и търговете, които се правят за тях, като за пример ще посоча автомагистрала "Люлин". Наши предприемачи се интересуват много и от изграждането на станциите за пречистване на отпадните води, които се финансират по програмата ИСПА, посочи италианецът.

Строителството е основен сектор от българската икономика, към който проявяват интерес италианските фирми, подчерта Джовани Саки. За него получаваме най-много запитвания от страна на наши предприемачи, които искат да инвестират и работят в България. Освен от търговски и офис площи те се интересуват и от българските курорти. Особено внимание има към проекта "Супер Боровец". Ръководството на италианската строителна камара в момента води преговори с отговорните фактори за реализация на този проект.

Търсят се и други възможности за италиански инвестиции в туристическата инфраструктура на вашата страна, добави той. Много италиански фирми вече работят в тази област главно като доставчици на обзавеждане на туристически обекти и спортни съоръжения, като например голф игрища, уточни Саки. Все още италианските фирми се сблъскват с доста бюрократични пречки при реализация на своите инвестиционни намерения в България, сподели Джовани Саки. Хубавото е, че те се ползват със силната подкрепа на банковата система и по-конкретно на "Булбанк". Нейните основни усилия са насочени към подпомагане на италианските инвестиции, подчерта той.

Премахването след време на забраната за купуване на земя от чужденци ще бъде допълнителен стимул за италианските инвеститори, каза Джовани Саки. Макар и с малко закъснение, в сравнение с други западноевропейски компании, италианските вече преоткриват българския пазар на недвижими имоти. Голям интерес проявяват те и към района на Пловдив, където в партньорство с български предприемачи изграждат обекти в промишлената зона около гр. Раковски. Италианци инвестират и в строителството на търговски площи в центъра на втория по големина град в България. Напоследък италиански фирми проучват възможностите за инвестиции в района на българското Черноморие, подчерта той.


23 ноември 2005 - в. Монитор
Няма коментари


ключови думи
българия, италиански фирми, инвестират, недвижими имоти, строителство, офис сграда, инвеститор, андромеда реал, белисимо


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg