фирми продукти
представяме
работа
 
Над 1 млрд. евро са инвестициите на ЕБВР в България

Над 1 млрд. евро са инвестициите на ЕБВР в БългарияПремиерът Сергей Станишев обсъди с Оливие Декамп, директор на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) за Южна и Източна Европа и Кавказ, сътрудничеството с финансовата институция и програмите й, финансирани у нас.

Размерът на инвестициите на ЕБВР у нас е 1,102 млрд. евро като през последните три години банката е удвоила капиталовложенията си. Те са в енергетиката, банковото дело, общинските проекти, преработката на селскостопанска продукция, промишленото производство, туризма, малките и средните предприятия. Наред със собствените си инвестиции ЕБВР е съдействала за влагането на 3,976 млрд. евро под формата на съинвестиции.

Очаква се в края на т. м. Съветът на директорите на ЕБВР да разгледа проекта на Стратегия за България за 2005-2007 г. Основните й приоритети ще бъдат развитието на частния сектор, общинската и транспортната инфраструктура, енергийният сектор. Сегашната стратегия за страната е от средата на октомври 2003 г.

В началото на следващата година банката предвижда да организира в София регионален семинар, посветен на изпълнението на проекти с производствена и експортна насоченост и повишаването на конкурентоспособността на бизнеса.

България е съучредител на ЕБВР. Тя бе създадена през 1991 г. с цел подпомагане на прехода към пазарно ориентирана икономика на страните от Централна и Източна Европа. Акционери в банката са 60 страни-членки, Европейската общност и Европейската инвестиционна банка.


22 ноември 2005 - comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
инвестиции, ебвр, банка, българия, възстановяване, развитие, проекти, финансиране, енергетика, предприятия


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg