фирми продукти
представяме
работа
 
Инвеститори търсят големи терени около София

Инвеститори търсят големи терени около СофияLewis Charles Sofia Property Fund има в инвестиционния си портфейл 60 млн. евро, които искаме да насочим към пазара на недвижими имоти в България, съобщи неговият изпълнителен директор Костас Миаулис. При необходимост можем да осигурим още 120 милиона.

Страната е привлекателно място за инвестиции, има добри комуникации с Европа, но трябва да се модернизира инфраструктурата й, подчерта шефът на британския фонд. Туризмът и строителството в курортните зони привличат много чужди инвеститори. Българският пазар на недвижими имоти се развива с добри темпове и не смятам, че в скоро време те ще спаднат, защото цените все още са по-ниски от други райони на Европа и сигурно ще растат още, добави гъркът. В момента вниманието ни е фокусирано към района на София, но след време със сигурност ще се насочим и към планинските курорти Банско и Боровец, каза Миаулис. Засега нямаме интерес от инвестиции по Черноморското крайбрежие.

В подготовка на реализация е проектът за квартал от затворен тип между Околовръстното шосе и кв. Витоша. Първият му етап е върху парцел от 42 дка и той ще е със застроената площ от около 63 хил. квадрата. Имаме намерение да строим жилища върху още терени в района. Идеята ни в тази зона е те да достигнат обща площ от поне 150 дка. Строителството ще започне през март 2005 г. и по предварителни изчисления ще продължи около 2 години. Инвеститор е нашият представител за България Buy-Sell. Вече имаме продадени жилища "на зелено". Най-много купуват чужденците. Цените са от 800 до 1100 евро/кв. м. В преговори сме с големи банки и ще можем да предоставим по-добри условия за закупване на имоти на нашите клиенти, каза Миаулис.

Другите ни парцели, където имаме намерение да строим, са в софийските квартали Кръстова вада, Витоша и Драгалевци. Търсим терени и в други престижни зони около българската столица, добави изпълнителният директор на Lewis Charles Sofia Property Fund.

Зоната в северните поли на Витоша е много удобна за изграждане на сателитни селища, каза арх. Радосвет Марков от проектантското бюро "София план". Около Симеоново и Драгалевци вече има обособени подобни жилищни зони. Те са по-малки и удобството е, че ползват обществената инфраструктура на съществуващите квартали - училища, магазини и т.н. Така се дава възможност изграждането им да е по-евтино и жилищата в тях да се продават на по-ниски цени, добави архитектът.

Израелската Tidhar Group също има намерение да инвестира в сателитни селища в страната. Започнахме проектирането на квартал от "затворен" тип край Велико Търново и ваканционно селище до Разлог, съобщи нейният представител за България Петър Христов. Селището край Разлог ще е до пътя за Симитли и ще има застроена площ от 120 хил. квадрата. Ще представим двата проекта в началото на 2006 г., добави той. Пазарът на сателитните селища в България се развива бавно, но всяко ново допринася за развитието на икономиката в районите, където ще се изграждат. Нашите проекти са насочени към хората от средната класа, каза представителят на Tidhar Group.


14 ноември 2005 - в. Монитор
Няма коментари


ключови думи
инвеститори, портфейл, пазар, недвижими имоти, инвестиции, инфраструктура, модернизация, фонд, строителство


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg