фирми продукти
представяме
работа
 
'Шнайдер електрик' ще инвестира във втори завод в България

"Шнайдер електрик" ще инвестира 6 млн. евро през следващата година в изграждането на втори завод за производството на автоматични прекъсвачи в България, съобщи за в. Дневник Вълчан Вълчанов, който е отговорен за комуникациите на компанията. Строежът на завода трябва да започне през пролетта на следващата година и да завърши до шест месеца след това.

Новият завод ще бъде построен на зелено. По думите на Вълчанов той ще има водеща роля в дейността на цялата компания и ще бъде регионален център за производството на прекъсвачи. По-голямата част от продукцията ще е предназначена за износ. В него също така ще бъдат изградени производствени линии за други продукти, но това предстои да се уточни.

В момента компанията вече има един завод в Перущица, който също е за производство на автоматични прекъсвачи. Новият обект обаче ще е многократно по-голям като площ и капацитет. Той ще е разположен на 12 хил. кв. м.

"Шнайдер електрик" е на българския пазар от 1988 г., когато продуктите на компанията се представят от търговските фирми Merlin Gerin и Telemecanique. През 1998 компанията прави свое представителство у нас, а през 1999 г. е купена земя в Перущица, където е построен и заводът за прекъсвачи. В момента близо 90 на сто от продукцията, произведена в България, е предназначена за износ, като най-големите пазари са страните от Западна Европа.

В България компанията работи предимно с български доставчици и подизпълнители, като техният брой достига 60. Сред по-големите проекти, по които компанията е работила в България, са аерогара София, пристанище Бургас, "Мол ъф София", "Хит", "Практикер", "Била" и др.

На международно ниво компанията е основана през 1836 г. и в момента е лидер в областта на автоматизацията и електроразпределението. Компанията присъства на 130 пазара, като персоналът й наброява 85 хил. души. Годишният оборот на "Шнайдер електрик" в Европа е 5.8 млрд. евро.


26 октомври 2005 - в. Дневник
Няма коментари


ключови думи
шнайдер електрик, инвестира, завод, производство, автоматични прекъсвачи, българия, строеж, компания


още от категорията автоматизация

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg