фирми продукти
представяме
работа
 
'Екуест' влага 30 млн. лева в две ваканционни селища

Инвестиционният фонд "Екуест" (Equest) планира да вложи близо 30 млн. евро в два строителни проекта в София и в с. Баня, община Разлог. Инвестицията ще бъде направена чрез дъщерното дружество на фонда - "Иммофинанс", съобщи изпълнителният директор на компанията Петър Дяков. Строежът и на двата обекта трябва да започне през пролетта на следващата година и да завърши през 2008 г. Межди 20 и 40 на сто от средствата ще са собствени, а останалите ще са привлечени.

Около 10 млн. лв. са предвидени за строежа на спа селището в Баня, съобщи още Дяков. Обектът ще е разположен на терен от 27 хил. кв.м., а застроената разгъната площ е 20 хил. кв.м. Това е съвместен проект с община Разлог, която е апортирала земята в смесено дружество с "Иммофинанс" срещу 30 на сто от капитала, съобщиха от компанията. Дяков обаче не пожела да посочи за колко е оценена апортираната земя.

Вилното селище ще се състои от две части - жилищна и хотелска. На територията му ще се изградят еднофамилни къщи и апартаменти в три или четириетажни сгради. Големината на жилищата ще е между 40 и 120 кв.м. Те ще се предлагат за продажба. В селището ще има и хотел, който ще посреща туристи. Ще се развива спа туризмът, като се използва един от минералните извори в Баня. Още не е ясно дали инвеститорите сами ще управляват хотела, или ще сключат договор с някоя хотелиерска верига. При този вариант веригата трябва да има опит в мениджмънта на т. нар. бутикови хотели, специализирани в спа туризма, обясни Дяков.

Другият проект е за изграждането на жилищен комплекс в столичния квартал Бояна. Инвестицията в него ще е близо 20 млн. евро, обясниха от "Екуест". "Бояна парк" ще е разположен на територия от над 30 хил. кв.м., а големината на апартаментите ще е между 65 и 90 кв. метра.

Предстои да се одобрят архитектурните планове и по двата проекта и да се получат необходимите разрешителни, съобщиха инвеститорите.

"Екуест" до момента е направил инвестиции за 100 млн. евро. В сферата на недвижимите имоти фондът има участие в строежа на луксозния жилищен комплекс "Ембаси сютс" в София. Той трябва да е готов до средата на следващата година и 40 на сто от апартаментите вече са продадени, съобщиха от компанията.


21 октомври 2005 - в. Дневник
Няма коментари


ключови думи
инвестиционен фонд, екуест, влвожи, строителни проекта, софия, баня, разлог, инвестиция, дъщерно дружество, иммофинанс


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg