фирми продукти
представяме
работа
 
'Американ стандарт' може да излезе на БФБ

При създаване на подходящи условия компанията "Американ стандарт" може да се листне на Българската фондова борса, заяви Васил Кънев, вицепрезидент на "Идеал стандарт Източна Европа", в интервю за електронното издание Investor.bg. Според Кънев това е въпрос, който трябва да бъде решен от борда на американската компания.

"Американ стандарт" притежава два завода в Севлиево - "Идеал Стандарт - Видима" АД и "Идеал стандарт България" АД, което е най-голямото предприятие за санитарна керамика в Европа. Американската компания разположи в България основните си мощности за производството на санитарна керамика на европейския континент. Според Кънев страната ни се е наложила като такъв център благодарение на наличието на работници, специалисти и ръководители с много добра подготовка и качества, с амбиция да бъдат равностойни на колегите си от Европа.

"Американ стандарт" стъпи у нас през 1992 г., като регистрира смесеното предприятие "Видима Идеал", като инвестицията е на обща стойност от 6 млн. долара. За тези 13 години дружеството е инвестирало над 105 млн. долара, заяви Васил Кънев.

"Видима" АД е специализирана в производството и продажбата на смесителни батерии за баня и кухня и месингов обков. С годишния си капацитет от 5 милиона изделия "Видима" е сред най-големите производители на батерии и аксесоари за баня. Наред с реконструирането на мощностите на фирмата в Севлиево в село Градница през последните години бяха построени други два нови завода - за санитарна арматура и за месингов обков.

"Идеал стандарт" е най-големият и най-модерен завод в Европа за производство на санитарен фаянс. Той е построен с инвестиция на зелено за по-малко от година и започва производствена дейност през 1997 г. Вложените средства са 48 милиона долара. Годишният му капацитет е производство на 2.2 милиона изделия, а продукцията му се реализира предимно на европейския пазар.


20 октомври 2005 - в. Дневник
Няма коментари


ключови думи
Американ стандарт, идеал стандарт, видима, завод, санитарна керамика, баня


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg