фирми продукти
представяме
работа
 
Тетевен, Априлци и Троян с общ туристически проект

Тетевен, Априлци и Троян с общ туристически проектОбщините Тетевен, Априлци и Троян и частното дружество "Фронтиер" разработват проект за цялостен туристически продукт, който включва най-атрактивните и неизвестни места от трите части на Балкана, съобщи кметът на Тетевен Цецка Димитрова.

В проекта ще се включат неразработвани досега места като селата Дивчовото, Черни Вит, резервати и други. От февруари община Тетевен и "Фронтиер" работят заедно по проект за изграждане на ски-база в селата Рибарица и Дивчовото.

Планираната инвестиция е 150 милиона евро, средствата ще бъдат привлечени чрез частни капитали и по предприсъединителни програми на ЕС. Ако проектът бъде реализиран, базата ще заработи до края на 2007-2008 година.

Дневно трите писти ще поемат по 20 000 скиори. "Освен този проект общината подготвя още два за развитие на ски-туризма", съобщи Димитрова. Съвместните дружества са със "Супер Боровец" за хотелски комплекс върху 33 декара и с "Априкон 1" АД за изграждане на комплекс в подножието на връх Богоя.


19 октомври 2005 - в. Сега
Няма коментари


ключови думи
Общините Тетевен, Априлци и Троян и частното дружество "Фронтиер" разработват проект за цялостен туристически продукт, който включва най-атрактивните и неизвестни места от трите части на Балкана, съобщи кметът на Тетевен Цецка Димитрова.


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg