фирми продукти
представяме
работа
 
'Елмарк груп индъстрис' откри завод в Добрич

Първата фабрика за електротехническо оборудване в Европа на американската компания "Елмарк груп индъстрис" (Еlmark Group Industries) беше открита официално в края на миналата седмица в Добрич. В предприятието ще се произвежда пълната гама автоматични предпазители до 800 ампера и всички видове дефектнотокови защити.

По данни на управителя на “Елмарк груп - България” Желез Георгиев в новата фабрика са инвестирани 2 млн. долара. Средствата са вложени в сгради, съоръжения и земя. Планираният месечен капацитет е 300 хил. автоматични предпазителя, които ще бъдат произвеждани от поне 50 работници. Възможно е броят на новите работни места да достигне 70. Пълната производствена мощност трябва да бъде постигната в началото на следващата година, а дотогава ще е натоварен една трета от капацитета.

“Елмарк груп - България” е официален представител на американската компания за Източна Европа. Преди година партньорите са взели решение за създаване на съвместно предприятие, което да произвежда основните артикули на фирмата. Заводът е базиран в Добрич е заради наличието на подготвени кадри и близостта до Варна. Целта на "Елмарк груп индъстрис" е с произведеното в добруджанския град да се атакува европейският пазар, да се скъси пътят до клиентите от Европейския съюз и качеството да е контролирано.

Около 20% от продукцията на “Елмарк” ще се реализира на вътрешния пазар, останалата част ще се изнася. Вече са разработени дистрибуторски мрежи в България, Румъния и Сърбия. В търговското дружество в Румъния са наети 10 души, предстои откриване на офис в Белград.

Между 350 и 450 лева е заложената средна работна заплата във фабриката в Добрич.

“Елмарк груп индъстриърс”, чието седалище е във Вашингтон, има силно развита търговска дейност в Северна и Южна Америка, Азия, а отскоро и в Европа. Всички продукти на компанията са придружени със сертификат за качество за безопасност и едногодишна гаранция.


10 октомври 2005 - в. Дневник
Няма коментари


ключови думи
фабрика, добрич, електротехника, елмарк груп, предпазители


още от категорията електроинсталации

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg