фирми продукти
представяме
работа
 
Еди Джордан готов да инвестира по Черноморието

Еди Джордан готов да инвестира по ЧерномориетоКметът на Бургас Йоан Костадинов прие английските бизнесмени Еди Джордан, собственик на тим от Формула – 1 и Ричард Дрискол, финансов експерт и собственик на пистата Силвърстоун.

Английските бизнесмени възнамеряват да инвестират по южното Черноморие и конкретно в бургаски регион. Интересите им се простират от построяването на жилищни комплекси до яхтени пристанище и голф игрища. Те вече са инвестирали в региона на Обзор в жилищен комплекс от 630 апартамента, който ще се изгради в следващите 2 години. Според Еди Джордан у нас са налице предпоставки за развитие на яхтено пристанище, в което могат да акостират всички яхти, които преминават през Босфора.

Йоан Костадинов изрази готовност общината да предостави терени (дори и край морето) след като се запознае подробно с вида на инвестициите, областите, в които ще бъдат направени вложенията на англичаните. Той уточни, че става дума за места в парк "Росенец" - за голф игрище, в Сарафово и в района, където навремето беше корабът на "Знаме на мира" - за яхтпорт и за крайбрежна алея със заведения и хотелска част (от Стария плаж до Сарафово). За жилищен комплекс той предложи кварталите Победа и Акациите. "От мен вижданията, от вас инвестициите и си стискаме ръцете", приключи срещата си бургаския кмет. Англичаните се ангажираха в най-кратки срокове да изпратят в писмен вид предложенията си.


21 септември 2005
Няма коментари


ключови думи
бургас, кмет, община, инвеститори, еди джордан, терени, жилищно комплекси, яхено пристанище, голф игрище


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg