фирми продукти
представяме
работа
 
"Албена" АД иска концесията на летището в Охрид

"Албена" АД иска концесията на летището в Охрид"Албена" АД иска да вземе на концесия летището в Охрид. Шефът на дружеството Красимир Станев е заявил желанието си да участва в конкурс за аеропорта при посещението си в македонския град, писа местният вестник "Дневник". Българският бизнесмен е посетил Охрид, за да присъства на откриването на Балканската хотелиерска асоциация. Той е останал възхитен от условията, които се предлагат на охридския аеропорт, и веднага е обявил намерението си да участва в евентуален конкурс. Станев планира да построи хотел и най-малко две голф игрища в Охрид. Има голяма вероятност той да спечели концесията на летището, научи "Стандарт".

"Албена" АД вече има няколко подобни инвестиции. Собственост на туристическото дружество са чартърното летище за малки полети в Албена и двете летища в Приморско и Лесново край град Елин Пелин. "Албена" АД участва и в конкурса за концесията на летищата в Бургас и Варна, откъдето минава основният туристически поток.

През 2004 г. управата на акционерното дружество планираше да инвестира 1,5 млн. лв. в изграждането на туристическо летище край курорта. Срещу строежа обаче се обявиха екозащитници, загрижени за сигурността на световния път на прелетните птици - Via Pontica. Те поставиха няколко условия - системно да се измерва шумът, да не се допуска навлизане във въздушното пространство над резерват "Балтата", буферната му зона и прилежащите селища по-ниско от 500 м.

в. Стандарт


20 септември 2005
Няма коментари


ключови думи
албена, концесия, летище, охрид, дружество, конкурс, голф игрища, хотел


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg