фирми продукти
представяме
работа
 
Неостил ООД закупи Неосет България за 400 хил. евро

Неостил ООД закупи Неосет България за 400 хил. евроДосегашният франчайзополучател на гръцката компания за мебели Неосет, Неостил ООД, закупи дъщерната фирма на Неосет Груп – Неосет България и получи мастър франчайзинг на международната верига у нас, съобщи днес на пресконференция Невена Ангелова, управител на Неостил.
"Сделката е за 400 хил. евро, 50% от които са платени при подписването на договора, а останалата половина е с разсрочено плащане. На Неосет ще се плаща и годишен процент отчисления от продажбите, който варира между 2 и 7%", каза Ангелова. "С получаването на мастър франчайзинг нашата компания ще отдава франчайз на Неосет на други компании", допълни тя.

Неостил ООД е първата франчайз компания на Неосет в България и първата българска компания, която работи по франчайзингова схема в мебелния бранш. Тя е основана през 1998 г. и същата година става франчайзополучател на гръцкия производител Неосет.

В България магазините от веригата Неосет са общо осем, от които четири са в София. Предстои откриването на още един магазин на Неосет във Варна, а през следващата година ще бъдат открити магазини в Бургас и Стара Загора. В скоро време ще бъде открита и изложбена зала за хотелско оборудване.

"Надяваме се до три години да има магазини на Неосет в повечето големи градове на България. До 2007 г. няма да се изисква такса франчайзинг от тези магазини, така че първите ще спечелят", каза Камал Рахими, управител на международния отдел на Неосет Груп.

"Ще наложим нашите ценности на българския пазар, който вече е много по-платежоспособен отколкото преди няколко години. Искаме да привлечем тези българи, които в момента пътуват до Солун, за да купуват мебели на IKEA, въпреки че тази компания не ни е директен конкурент", допълни Рахими.

Neoset S.A. е създадена през 1980 г. и е специализирана в производство и продажба на широка продуктова гама, която покрива целия спектър от мебели за дома и офиса. В момента производството е разгърнато на 60 000 кв. м застроени площи, в предприятие на около 100 км от Атина.

investor.bg


15 септември 2005
Няма коментари


ключови думи
неостил, неосет, мебели, сделка


още от категорията комплексно обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg