фирми продукти
представяме
работа
 
Фондът "Люис Чарлз" ще инвестира в жилища в София и провинцията

Фондът "Люис Чарлз" ще инвестира в жилища в София и провинциятаРегистрираният на Нормандските острови "Люис Чарлз София пропърти фънд" ще инвестира в земя и в проекти със смесено участие за закупуване на имоти в България, в това число ски курорти и голф игрища, съобщи агенция "Дау Джонс". Дружеството възнамерява да инвестира в жилищно строителство освен в столицата и в провинцията, като условието за това е да са налице атрактивни възможности за генериране на печалби.

Фондът е инвестирал в строителството на жилищна собственост в 12 различни района на София и в южните покрайнини на столицата. До този момент компанията е договорила продажбата на 954 от тях, от които 63 са луксозни вили и 891 представляват луксозни апартаменти. От "Люис Чарлз" посочват, че освен в столицата имат намерение да инвестират в жилищна собственост и в други населени места в страната, стига да се появят атрактивни възможности.

Във вторник дружеството потвърди заявените си по-рано през лятото намерения да регистрира акциите си за търговия на алтернативния пазар на Лондонската фондова борса (AIM), като ще се опита да набере 50 млн. паунда от емисията. AIM е сегментът на фондовия пазар, който е предназначен за нови дружества. Консултант и посредник по сделката ще е брокерската къща "Панмюър Гордън" (Panmure Gordon). Първичното публично предлагане на книжата на "Люис Чарлз" се очаква да започне на 27 септември.

"Люис Чарлз" е поредният фонд за строителство и инвестиции в имоти в страната. Той ще функционира като инвестиционно дружество от затворен тип, което ще престане да съществува до шест или седем години след постигане на целите си. От компанията не се притесняват от предупрежденията на експерти, че бумът на инвестициите в жилищно строителство в Източна Европа крие рискове заради опасността от свръхзастрояване и липсата на ликвиден пазар. Мениджърите в "Люис Чарлз" вярват, че тези рискове в България ще бъдат покрити от икономическия растеж на страната.

Досега на Лондонската фондова борса се търгуват акции от две компании с основен предмет на дейност инвестиции в недвижими имоти в България - "Бългериън пропърти дивелопмънтс" и "Блек сий пропърти фънд".

в. Дневник


14 септември 2005
Няма коментари


ключови думи
Люис Чарлз София пропърти фънд, инвестира, земя, имоти, българия, ски курорти, голф игрища, проекти, жилищно строителство


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg