фирми продукти
представяме
работа
 
Спалнята: Благоприятни посоки за спане според фън шуй

фън шуйСилата на учението фън шуй идва от това, че то дава теоретична обосновка, която помага да направим определен избор. Например как да разположим мебелите така, че да привлечем в живота си повече хармония, като разположението на мебелите би трябвало да се съобрази с конкретния дом и конкретните хора. При това трябва да се има предвид, че при различните хора¬ в един и същ дом благоприятното разположение на мебелите може да бъде съвсем различно. Това, което ни е необходимо, за да преценим как е най-добре да разположим мебелите, са рождените дати на хората и географската ориентация на дома.

Мебелите, на които се обръща основно внимание във фън шуй са леглото, работното бюро и печката. В тази статия ще разкажем за благоприятната ориентация на леглото. В случая най-добре е да се използва школата "Ба джай" (в превод "Осем двореца"). От особена важност тук е ориентацията на леглото, т. е. в каква посока е главата в легнало положение. Предполага се, че преди това е била избрана най-благоприятната стая за спалня на родителите, а след това останалите стаи са били разпределени между децата според рождените им дати. Коя стая за кого е най-добра може да се определи по няколко различни метода и школи. Според мен, най-добре е този избор да се направи посредством компилация от няколко метода. Това в повечето случаи обаче това никак не е лесно, защото често се оказва, че според различните школи резултатът е различен. Затова да се вземе възможно най-правилното решение е въпрос на опит и лична преценка.

фън шуйПри разполагането на мебелите в спалнята, ние българите често започваме от това къде ще бъде разположен гардероба. И го поставяме на най-хубавото място, където би трябвало да бъде поставено леглото. По-правилно обаче е да се започне от това къде да е леглото и кой от възможните варианти е най-добър. Помощ в случая могат да ни окажат личните благоприятни посоки за спане, на които се обръща особено внимание в школата "Ба джай". Тези посоки се изчисляват индивидуално или се използват готови таблици.

Според школата "Ба джай", всеки от нас има четири благоприятни и четири неблагоприятни посоки, като те се определят от датата на раждане и пола на човека. Две от благоприятните посоки са особено добри за сън - едната се нарича "Здраве" и е носител на жизненост и на добро здравословно състояние, а другата се нарича "Дълголетие" и се свързва с романтичните взаимоотношения и със зачеването на деца. В легнало положение главата трябва да е в благоприятната за човека посока. Посоката се определя с компас, а не "на око", спрямо това откъде изгрява слънцето.

Тук има една тънкост – посоката "Дълголетие" е много добра за главата на семейството и за родителите, но не е най-добрата за деца, тъй като тя би привлякла към тях любовни увлечение, за което може би е твърде рано. За ориентация на леглото на децата, освен посока "Здраве", може да се използва и посока "Лично развитие".

В таблиците са дадени двете посоки "Здраве" и Дълголетие". Ако леглото не може да се ориентира в някоя от тези посоки, за сън може да се използват някоя от другите две благоприятни посоки – "Благоденствие" и "Лично развитие", които също са много добри посоки са спане.

фън шуй
фън шуй
Уточнение! Началото на Китайската Нова Година не съвпада с нашата – при тях всяка година е на различна дата през месец януари или февруари. В тези таблици се има предвид китайската нова година. Има майстори и школи, които са приели начин на изчисление, при който за начало на прорицателната година се приема началото на слънчевата нова година, т.е. 4 или 5 февруари.

Автор: инж. Елза Панайотова - Фън Шуй експерт13 ноември 2008 21:56 | шън фуй
От: шънфуйка
Ами ако посоките на двама ни са различни, как да намерим сечението? Ако са противоположни - иди-ела - ще си измием добре краката да не ни миришат и о.к. Но как да съчетаем изток със север... Ох, не ми стига световната финансова криза, ами сега и това!
13 ноември 2008 19:58 | Глупости
От: vallt
Глупости- за "здраве" на югозапад, а за "Дълголетие"- на югоизток... Ще се радвам, ако някой ми демонстрира и "Златното сечение"!
13 ноември 2008 09:58 | Re:
От: Elza
Върха на главата трябва да е в благоприятна посока. Никъде не пише, че "главата трябва да бъде в благоприятно за човека положение". В тази статия се обеснява само за посоката на спане. Положението на леглото в стаята и избора на коя именно стая е най-добра (като сектор) е друга тема. Когато говорим за човека, гледаме посоки. Когато говорим за местоположение, гледаме повече дома.
12 ноември 2008 22:52 | Re:
От: wiivn
Мъж, 1981-ва. Леглото ми сочи на Изток. Следователно е по посока здраве. Обаче по-натаък в статията си пишете, че главата трябва да бъде в блаоприятното за човек положение. Следователно когато спя на Изток, главата ми може да сочи на Юг и Север (и двете са благоприятни). В крайна сметка кое важи за мен: здраве, дълголетие или лично развитие?
11 ноември 2008 17:23 | Разполагане на легло на пратньори
От: Elza
Когато партньорите имат различни благоприятни посоки за спане може леглото да се постави: 1. в посока възможно най-малко неблагоприятна за единия (например посока "Нещастие" се води неблагоприятна посока, но е почти неутрална).За другия партньор това ще е благоприятна посока 2. в благоприятен сектор за единия и в благоприятна посока за другия 3. може да се подсили човека, който спи в неблагоприятна посока чрез форми, цветове, символи. За да се прецени с какво да се подсили човека са необходими рождени дати. 4. има и още варианти - да се използват благоприятни посоки и сектори според "Школата на летящите звезди"
11 ноември 2008 16:54 | Спалнята: Благоприятни посоки за спане според фън шуй
От: Marinela
kak trqbva da se razpologi legloto,kogato posokite na partnjorite sa razli4ni?
12 ]
16 резултата в 2 страници


ключови думи
спалня, посоки, фън шуй

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg