фирми продукти
представяме
работа
 
Не допускайте тези грешки: 5 правила за перфектен двор

Поддръжката на двора е сериозна задача, която изисква добро планиране, време, умения и дори известна доза хитрост. Не са много късметлиите, които разполагат с двор, но тези, които имат в дома си външно пространство, за което да се грижат, могат да потвърдят, че безупречният и поддържан двор си е истинско предизвикателство. Независимо дали става въпрос за градски двор, за вилата или за селска къща – има няколко основни грешки, от които  можем да се опитаме да се предпазим.

Следващите няколко съвета ще ви помогнат да насочите вниманието си към важните неща, които могат да ви помогнат да поддържате двора си в чудесно състояние.

Планирайте внимателно градината

Планирайте градината

Звучи логично, но е учудващо колко много хора дори не подозират какво се случва с растенията, след като веднъж са засадени. Ами, растат! При това някои от тях избуяват наистина бързо, което може да превърне акуратно планираното ви пространство в истинска джунгла. Оразмерете пространството и преценете къде да засадите по-буйните видове растителност, и къде да оставите достатъчно място, за да могат цветята да се развиват. Абсолютно същото важи и ако садите зеленчуци.

Приветлив двор за всеки сезон

Красив двор през всеки сезон

Още по-логично, нали?! Ето за какво става дума. Не оставяйте чудесния си разцъфнал двор да опустява през есента. Засадете различни сезонни растения така, че да има какво да радва окото през по-голямата част от годината. Това важи с най-голяма сила за цветната градина.

Погрижете се за настилките

Не забравяйте пътеките и настилките в градината

Не е важно дали дворът ви е лицев, или е скрит от погледите на съседи и минувачи! Ако не се грижите редовно за доброто състояние на пътечките, плочките и другите настилки по него, те твърде скоро ще започнат да изглеждат занемарени, да се напукват и т.н. Всичко това може да съсипе усилията ви за поддържане на красиво пространство. Планирайте добре и не оставяйте тревичките да поникват между плочките ви, защото до следващата пролет ще са ги разместили и напукали.

Изберете удобни мебели

Удобството преди всичко

Много от нас са изкушени да сложат старите си столове и маси на двора, където да бъдат използвани още известно време. В това няма нищо лошо, стига те да са удобни. Дворът е място за почивка и приятно прекарване, затова изберете широки и удобни столове, за предпочитане с облегалки за лакти, меки възглавнички и прочее екстри. Направете така, че да ви е удобно.

Добра връзка с къщата

5 правила за перфектен двор

Важно е вътрешното и външното пространство да са добре координирани, за да можете да преминавате в тях без излишни усилия, обикаляне и затруднения. Добре е и да имате подходящ изглед от къщата към двора, така че да можете да се наслаждавате на външното пространство дори през дъждовен ден.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
двор, съвети за градината, градина

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg