фирми продукти
представяме
работа
 
Как да изработим сами лесен и ефектен подарък

Няма по-хубав подарък от онзи, който е изработен от вас самите за любим и ценен човек. Ако търсите нещо уникално, което да носи вашия собствен почерк и определен смисъл за човека, на когото ще го подарите, то тогава най-добрият вариант е да изработите нещо с ръцете си. Не бива да се притеснявате, ако не сте от най-сръчните, или пък ако нямате конкретна визия за вашия проект. Простите неща са особено стилни и красиви, а освен това каквото и да захванете, то ще носи личното ви отношение. В крайна сметка това е и най-важното, когато искате да изненадате приятно някой скъп за вас човек.

Как да направим сами рисувани чаши

Ето една страхотна идея, която можете да осъществите със съвсем малък бюджет. Това не трябва да ви подвежда, защото подаръкът може да изглежда наистина чудесно, особено ако се постараете и изберете цветове, модел или тема, която е по вкуса на получателя. Показаната идея е проста, лесна за изпълнение и стилна, но ако ви хрумва друг дизайн или цветова гама – още по-добре!

Рисувани чаши

Ако пък имате нужда от нещо, което да разнообрази дома ви – може да изработите няколко красиви чаши за вас самите и да очаровате гостите си. А защо пък да не си направите и "лична" чаша, която да занесете в офиса, нещо което ще радва окото при всяка глътка през работния ден.

Ето какво е необходимо:

  • чаши по избор
  • боя за стъкло
  • четка
  • фурна

Този проект е изключително лесен и не отнема повече от 20-30 минути. На финала ще имате чудесни чаши, декорирани от вас самите. Материалите, които ще използваме, са устойчиви и готовите чаши могат да се слагат спокойно в миялната машина. За целта ще използваме чаши без картинки. В случая те са бели, но вие можете да изберете цвят, който ви допада, или дори бихте могли да преобразите някоя стара, но любима чаша. Едноцветните чаши могат да се намерят лесно, има ги най-често в магазинчетата за стоки по 1 лев.

Рисувани чаши

След като изберете чаши, е време да се снабдите с бои за керамика. Те се продават в бурканчета в различни разфасовки и могат да се намерят в магазините за художествени материали или в книжарниците.

Рисувани чаши

Боите за стъкло и керамика са лесни за употреба и не би трябвало да ви създават главоболия като се разтичат. Все пак това зависи и от повърхността на чашата, която сте подбрали, така че за всеки случай винаги имайте до вас парцалче или домакинска гъбичка, с която да подсушите или избършете, в случай че се наложи.

В този проект боята е нанесена съвсем леко с помощта на четка и затова има деликатен прозрачен ефект. Ако това ви допада, нанесете 1-2 слоя от боята върху керамичната повърхност. Изчаквайте 10-12 минути между нанасянето на слоевете, за да сте сигурни, че няма да се размажат. Ако искате по-плътен цвят, ще трябва да нанесете няколко пъти, докато постигнете желания резултат.

Детайлите в показания модел са направени с маркер (ограничител) за стъкло, който също можете да откриете в магазин за художници. Има различни цветове, включително и златисти/сребристи.

Рисувани чаши

След като нарисувате (или напишете) каквото искате върху чашата и боята е изсъхнала за няколко минути, е време да фиксирате цвета.

Сложете чашата във фурна, предварително загрята на 150 градуса и я печете 40 минути. След като отчетете 40 минути, изключете фурната и изчакайте чашата да изстине преди напълно да я извадите.

Рисувани чаши

Това е!



Източник: curbly.com







Няма коментари


ключови думи
направи си сам, декорация, керамика за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg