фирми продукти
представяме
работа
 
Трансформация на малко студио в Лондон

Това малко студио разполага с площ от 25 квадратни метра, което се оказало голямо предизвикателство за дизайнерите, заели се с неговата реконструкция. То е разположено в центъра на Лондон и не било ремонтирано в продължение на 30 години. Старинната сграда, в която се намира, е на около 150 години, което също породило доста трудности, като спукани тръби и т.н.

Трансформация на малко студио в Лондон

Първата стъпка, която предприели дизайнерите, била да премахнат всички прегради и да възвърнат правоъгълната форма на жилището. Най-голямото помещение е и най-функционалното. Леглото се спуска от стената, а малката конзолна маса може да се разгъне, за да се превърне в дълга маса за хранене.

Трансформация на малко студио в Лондон

Оригиналните метални рамки на прозорците били скрити зад слоеве бяла боя, която била свалена и рамките възвърнали автентичния си черен цвят. Радиаторът също е един от оригиналните елементи в жилището, който дизайнерите решили да реставрират и запазят. Той бил старателно изшкурен и боядисан в златен нюанс със старинен ефект.

Трансформация на малко студио в Лондон

Внимателно подбраните компактни мебели осигуряват комфорт, без да заемат цялото свободно пространство.

Трансформация на малко студио в Лондон

Двойното легло се спуска върху дивана. Леглото, диванът и секцията са комплект, изработен от италиански производител.

Трансформация на малко студио в Лондон

Апартаментът разполага с достатъчно естествена светлина, защото се намира на последния етаж на сградата. Дизайнерите избрали бледа цветова схема, за да запазят усещането за простор, но внесли доза цвят чрез някои елементи като килима, възглавничките и т.н.

Трансформация на малко студио в Лондон

В модула на свободната стена освен гардероб е вграден и малък офис – нещо задължително за апартаментите в центъра на Лондон. Малката табуретка се прибира под бюрото, когато не се използва.

Трансформация на малко студио в Лондон

На масата за хранене могат да седнат 6 човека, а когато тя не се използва, се сгъва до стената, без да заема почти никакво пространство. Плотът се съхранява в отделен шкаф, а столчетата се прибират едно в друго, превръщайки се в табуретката от офис кътчето. Огледалните стени отразяват светлината и увеличават визуално помещението.

Трансформация на малко студио в Лондон

Кухнята била малка и нефункционална преди реконструкцията, затова архитектите започнали трансформацията първо от нея и след това изградили всичко останало. Всъщност преди ремонта тя представлявала нещо като бар с мивка и котлон. След събарянето на една от преградните стени кухнята придобила доста по-добри размери и сега разполага с всички модерни удобства.
За да намалят разходите, дизайнерите използвали порцеланови плочки в кухнята, които имитират мрамор, но са доста по-евтини от него. Апартаментът имал нужда от доза лукс и порцелановите плочки се оказали добра инвестиция.

Трансформация на малко студио в Лондон

Банята също се превърнала в предизвикателство. Квадратната душ кабина щяла да заеме прекалено много място, затова дизайнерите се спрели на далеч по-прибраната форма на диаманта. Окачената тоалетна чиния също пести доста пространство, което позволило поставянето на голяма мивка и шкаф под нея.


Източник: houzz.com




Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
дизайн, интериор, малък апартамент

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg