фирми продукти
представяме
работа
 
Кой е вашият интериорен стил - първа част

Много от нас обичат да разглеждат списания и сайтове за интериор и да се вдъхновяват от идеите, публикувани в тях. Но когато се наложи да декорират своя собствен дом, не са сигурни какво точно искат.

Кой е вашият интериорен стил - първа част

Какво харесваме в тази дневна? Многото снимки по стената, рустикалните масички, декоративните възглавнички? Харесва ни цялостното й излъчване, но как можем да го пресъздадем в нашия собствен дом? Всеки интериор носи своите индивидуални особености и ако познаваме основните стилове и техните характеристики, ще ни е много по-лесно да го пресъздадем.

Понякога ни е много трудно да определим какво наистина харесваме и какво би стояло добре в интериора на дома ни. Ако разберем кой стил или микс от стилове ни допада, ще ни е много по-лесно да изградим интериора на дома си. Вижте едни от най-популярните стилове в интериорния дизайн и изберете тези, които ще паснат най-добре на вашето жилище.


Бохемски стил

Кой е вашият интериорен стил - първа част

Бохемският стил на пръв поглед може да ви се стори претрупан и кичозен, но всъщност той носи в себе си свободата да изразяваш себе си в интериора на дома си, без да се съобразяваш с каквито и да било принципи и ограничения. При него важи максимата на Мечо Пух: Колкото повече, толкова повече.


Крайбрежен стил

Кой е вашият интериорен стил - първа част

Крайбрежният стил въплъщава идеята за ваканция, плажове, слънце и пълен релакс. Той съчетава в себе си комфорт, спокойствие и очарование. Крайбрежният стил включва много естествени материи и земни цветове, в комбинация със сини нюанси, райета и други интересни шарки.


Съвременен стил

Кой е вашият интериорен стил - първа част

Съвременният стил се основава на концепцията за настоящето – тук и сега. Той не е нито топъл, нито студен, съчетава неутрални елементи, изчистени линии и гладки повърхности.


Провинциален стил

Кой е вашият интериорен стил - първа част

Провинциалният стил е уютен, очарователен и някак приказен. Неговата старомодна елегантност съчетава множество малки съкровища, интериорен текстил и тапети с интересни шарки и други детайли, невинаги пасващи си един с друг, но създаващи усещане за наситеност на пространството.


Еклектичен стил

Кой е вашият интериорен стил - първа част

Еклектичният стил комбинира елементи от различни стилове, без да се интересува от правилата за интериорно оформление. Той съчетава несъвместими на пръв поглед детайли и експериментира с различни шарки и цветове. Единственото правило при еклектичния стил е да се харесва на вас самите.


Френски провинциален стил

Кой е вашият интериорен стил - първа част

Френският провинциален стил може да бъде определен като елегантна простота. Той притежава естетиката на стария свят, в който красотата и удобството намират форма в рустикалните елементи и изисканите детайли.


Индустриален стил

Кой е вашият интериорен стил - първа част

Индустриалният стил винаги изразява себе си с груби и необработени материали, незавършени стени и подове, и рециклирани елементи. В цветовата схема на индустриалния стил преобладават черните, сивите и кафявите краски, а повърхностите носят отпечатъка на времето.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
интериорен стил, интериор, интериорен дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg