фирми продукти
представяме
работа
 
Семпла хартиена скулптура с книга и пеперуди

За ежедневието или за празник, можете да сътворите тази семпла хартиена декорация почти без никакви материали. Можете да я трансформирате във фокусна точка на стаята, като я сложите върху холната масичка или на рафт. Тя е лесна за изпълнение и можете да я изработите заедно с децата си, за да допълните празничната атмосфера. Скулптурата наподобява множество хартиени пеперуди, които сякаш се опитват да се откъснат от страниците на книгата и да излетят. Макар застинала, тя пресъздава деликатно движение на пеперудите, което стои много красиво във всяка стая. Можете да оцветите хартиените пеперуди в желаните разцветки, изцяло или частично, но те изглеждат много по-ефектни без боя.

Семпла хартиена скулптура с книга и пеперуди


Необходими материали:

- стара книга с твърди корици
- няколко допълнителни страници от книга
- молив
- лепило
- макетен нож
- ножица
- сребриста тел, не много дебела
- тиксо


Как да я изработите:

1. Свалете и оразмерете по свое желание схемата на пеперудата. Можете да изработите скулптурата с фигурки само в 1 размер или да ги оразмерите и изрежете в няколко големини. Най-добре изглежда декорация с 3 вариации, които можете да комбинирате хаотично в горната част на скулптурата. Пуснете схемите на принтер, за да ги използвате като шаблон.

Семпла хартиена скулптура с книга и пеперуди

2. Използвайте хартиените изрезки, за да очертаете и изрежете желаната бройка пеперуди от допълнителните страници от книга, които сте намерили. Така няма да се налага да съсипвате книгата, която използвате, а можете да режете страниците, които сте откъснали от друга стара книга, която няма да използвате. Изрежете пеперудите с макетен нож, като можете да режете едновременно през няколко страници. Режете пеперудите хаотично, така че отворите от тях да се виждат, когато книгата се отвори.

3. Срежете няколко парчета от сребристата тел, с желана от Вас дължина. Отворете допълнителните страници по средата, като преди това ги захванете върху предната част на книгата с твърди корици и я отворите. Целта е да се виждат изрязаните листове хартия. Огънете телта във форма, която Ви харесва. Захванете ги върху листовете с тиксо, като можете да ги проврете през отворите от пеперудите.

4. Използвайте по 2 хартиени форми, за да създадете всяка пеперуда. Намажете вътрешната страна на двете хартиени части с лепило, позиционирайте едната част върху телта и захванете втората част върху нея, за да остане телта по средата. Изчакайте лепилото да стегне добре, така че хартиената пеперуда да не се размества.

5. Повторете процедурата за всяка от останалите хартиени пеперуди, като ги разпределите по дължината на парчетата тел по свое желание. Можете да нанесете малко боя в желаните разцветки върху част от пеперудите, така че да създадете впечатление, че те постепенно оживяват и се покриват с цвят. Колкото по-нагоре е разположена пеперудата, толкова повече боя можете да нанесете. Сложете разтворената книга с пеперуди върху холната или страничната масичка в стаята.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
декорация за дома, декорация от хартия, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg