фирми продукти
представяме
работа
 
Двойна детска стая

Когато детската стая трябва да се споделя от 2 деца, не е нужно да започва война за територия. Разпределете пространството така, че двете деца да имат своя собствена зона и уединение в общата детска стая. Вижте няколко идейки по темата.


Зона за двама с разделител

Двойна детска стая

Добре е споделената детска стая да е оформена с ярки разцветки и весели шарки. Можете да обособите отделни зони за всяко дете, като децата сами да решат как искат да оформят своята зона като шарки и краски. Ако те имат сходен вкус, можете да боядисате стените в любимата им разцветка или да ги изрисувате с весели животни. Ако Ви харесва идеята на картинката, можете да я оформите на обикновени детски легла, с ниска горна дъска или без нея. Между двете легла можете да монтирате завеса, която да осигурява на децата уединение по време на сън или на игра, като завесата може да се придвижва върху монтирана на тавана релса или корда.


Как да оформите горната дъска на леглата

Двойна детска стая

Какво е необходимо, за да ги направите: молив; бояджийско тиксо; макетен нож; линийка; интериорна боя в желаната разцветка; четка за боя; валяк за боя; панер за боя.

Как да ги направите:

1. Измерете височината и широчината на леглото, като ги маркирате върху стената с молив. Преместете леглото настрани, за да можете да работите върху стената.

Двойна детска стая


2. С линия обособете двете странични части на нарисуваната горна дъска. Тези на картинката са с височина 1 м и широчина 10 см, но Вие можете да ги промените като размери. Обособете формите с бояджийско тиксо. В края на двете странични части срежете тиксото с формата на окръжност. С бояджийското тиксо можете да оформите всякакви форми на горната дъска върху стената, още преди да нанесете боята. С ноктите на ръцете си или с кредитна карта минете върху тиксото.

Двойна детска стая


3. Нанесете слой боя с валяка, като не излизате от обособените зони. За по-тесните части използвайте четка за боя, като я движите само в едната посока. Изчакайте боята да изсъхне и нанесете втори слой, като можете да оформите светлосенки върху разцветките. Изчакайте боята да изсъхне и премахнете тиксото, като го издърпате под ъгъл 45 градуса.

Двойна детска стая


Игра с разцветките и шарките

Двойна детска стая

Оставете децата да изберат сами как да обзаведат своята част от детската стая, а ако имат сходен вкус, нека решат в какви разцветки да боядисате цялата стая. Не прекалявайте с аксесоарите и с мебелировката, за да имат децата повече пространство за игра. Можете да разположите детските легла едно до друго или в различни части на стаята, с разделител между тях.


Разделител в стаята

Двойна детска стая

Отделете двете легла, без да се налага да изграждате стена или да слагате леглата в двата края на стаята. Отделете ги с разделител от 3 плоскости, които можете да монтирате една за друга с метални панти. Повишете функционалността на разделителя, като трансформирате повърхностите от двете му страни. Една от тях може да е облицована с корк, за да окачвате бележки с кабарчета, друга да е боядисана с боя за ученически дъски, а трета да е с метална повърхност за магнитчета.


Разделител от рафтове

Двойна детска стая

Вместо разделител, използвайте шкаф с рафтове, така че да не блокирате светлината напълно. Върху рафтчетата можете да съхранявате вещи с достъп от двете страни.


Перфорирана дъска за малката стая

Двойна детска стая

За съхранение на вещите в малката детска стая можете да употребявате перфорирана дъска, върху която да окачвате играчките с метални куки. Тя може да е в няколко краски и да е монтирана върху стената в зоната за игра.

Двойна детска стая


За да обособите няколко цветни части, използвайте бояджийско тиксо. Нанесете боите, изчакайте малко и махнете тиксото. За другата багра нанесете нова ивичка и нанесете боята. Махнете тиксото преди боята да изсъхне напълно.

Двойна детска стая

Двойна детска стая

Двойна детска стая

Когато боята изсъхне, монтирайте дъската върху стената. Вещите можете да окачвате с двойни метални куки, като ги пъхате в отворите на перфорираната дъска.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
детска стая, идеи за детската, двойна стая

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg