фирми продукти
представяме
работа
 
Лампа от пластмасови чашки

За онези, които не обичат да изхвърлят чашките за еднократна употреба и обичат да използват многократно вещите, тази идейка е не само интересна, но също много лесна за направа. Лампата от пластмасови чашки наподобява сфера или цвета на глухарче, като със сигурност може да се използва като фокусна точка в стаята. За направата й не се изискват нито особени умения, нито специални инструменти.

Лампа от пластмасови чашки

Забележка: Тъй като пластмасата може да се разтопи, използвайте за лампата само ненагряващи се крушки с малък волтаж. За да сте наистина сигурни, че няма да стане инцидент с лампата, включвайте я само, когато сте си вкъщи и сте в стаята, в която сте я включили, за да я наблюдавате. Освен това можете да оформите вътрешната част на лампата така, че чашките да са на по-голямо разстояние от крушката. Но тъй като няма никакви гаранции за сигурност на проекта, наблюдавайте лампата.


Необходими материали:

- 200- 250 пластмасови чашки за еднократна употреба
- телбод с телчета
- окабеляване за лампа
- ненагряваща се лампа, най-добре LED

Лампа от пластмасови чашки


Инструкции:

1. Измийте добре чашките и ги подсушете. Започнете да ги захващате с телбод в показаните точки една за друга, така че да оформите редички от чашки.

Лампа от пластмасови чашки

Когато оформите първата редичка, за нея захванете втора и трета. От това колко широк е кръгът на средната редичка зависи това колко далеч ще е крушката от пластмасовите чашки, затова я оформете по-широка, за да ги отдалечите.

Лампа от пластмасови чашки

Лампа от пластмасови чашки


2. Продължете да захващате с телбод още редички и още пластмасови чашки, докато оформите сфера. Преди да захванете последните няколко чашки, вмъкнете вътре в сферата стойка за фасунга и окабеляване за лампа и оставете отвор. Най-добре е да използвате LED лампа, която не само пести енергия, но също така не се нагрява и няма да стопи пластмасата. Когато наслагвате редичките от чашки, внимавайте да не изкривите сферата, освен ако не искате да направите друга форма от тях.

Лампа от пластмасови чашки

Лампа от пластмасови чашки


Източник: bit-of-green.com







Няма коментари


ключови думи
лампа от чашки, лампа, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg