фирми продукти
представяме
работа
 
14 практични кухненски острова - част 1

Кухненският остров, дори той да е съвсем малък, предлага множество възможности за съхранение на вещите в кухнята. Ако той е подвижен, може да се употребява като маса за сервиране или кухненски плот, а ако е голям, може да комбинира няколко функции в кухнята. Вижте няколко интересни идейки за кухненски остров с функционална външност.

14 практични кухненски острова - 1


1. Малък, но функционален

14 практични кухненски острова - 1

Не е нужно кухненският остров да е голям, за да е практичен. Можете да съберете множество функции дори в малко пространство. Тази не много голяма маса изпълнява ролята на функционален кухненски остров с няколко функционалности.

14 практични кухненски острова - 1

Върху страничната част на кухненския остров е монтирана метална релса за окачване на стойка за подправки. Тя може да е стандартна или магнитна, така че да съхранява метални бурканчета и инструменти за кухнята.

14 практични кухненски острова - 1

Под плота на масата е монтирана върху подвижни релси метална кошница за съхранение на кухненски кърпи и ръкавички. Тя се издърпва за секунди и не заема излишно пространство в кухнята.

14 практични кухненски острова - 1

Макар кухненският остров да е малък, всички вещи в него се съхраняват така, че до тях да има лесен достъп. Така е с кухненската дъска, която има собствена стойка върху страничната част на масата.


2. Чекмедже за съдове и чаши

14 практични кухненски острова - 1

Върху рафтовете на високото чекмедже могат да се съхраняват чинии, паници и чаши. Чекмеджето е с преден панел, който е в същата разцветка като останалите странични части на кухненския остров, така че наподобява вратичка на шкаф.


3. Стойка за кухненска хартия

14 практични кухненски острова - 1

Върху дървена стойка на страничната част на кухненския остров може да се съхранява ролка с кухненска хартия, която да е под ръка при необходимост. Под стойката за хартията могат да се монтират метални кукички за кухненски прибори.


4. Ниша за микровълновата фурна

14 практични кухненски острова - 1

В кухненския остров можете да вграждате уреди, например микровълновата фурна, стига да разполагате с електрически контакт. Тя може да се вмести в ниша върху страничната част на острова, така че да се слива с нея и да не заема излишно пространство. Под нишата може да има чекмедже, в което да се съхраняват кухненските вещи.


5. Съхранение на зеленчуци и плодове

14 практични кухненски острова - 1

Под чекмеджетата можете да съхранявате зеленчуци и плодове в метална кошничка, така че въздухът в нея да циркулира. Те могат да се съхраняват така, че да имате достъп до тях по всяко време, но да не се виждат в кухнята.


6. Съхранение в кошници

14 практични кухненски острова - 1

Върху рафта можете да съхранявате кухненските вещи в кошници, така че да знаете къде да намерите всяка вещ, без да се налага да я търсите из цялата стая. Добре е всички кошници да са еднакви, за да се унифицира тяхната външност.

Следва продължение...


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
кухня, кухненски остров, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg