фирми продукти
представяме
работа
 
12 съвета за озеленяване – част първа

Озеленяването е наука и изкуство. Доброто озеленяване на едно външно пространство може тотално да го преобрази и да го превърне в очарователно и привлекателно кътче. Може да помогне за решаване на проблеми с естетическото оформление или с липсата на уединеност. Може да коригира някои негативни аспекти и да подобри цялостното излъчване на пространството. За да направи добър проект за озеленяване, човек трябва да има доста познания и да умее да преценява терена, с който работи. Проектирането на външни пространства е предизвикателство, включващо перфектното съчетаване на естествените характеристики на едно място с допълнителните строителни дейности. Освен че ще направи екстериора на дома ви по-красив, доброто озеленяване може да намали неприятния шум и да регулира температурата на външните пространства. Със сигурност всеки би искал да се прибира в уютен дом, да се наслаждава на красивата гледка в градината, забравяйки за ежедневните проблеми, и вдъхвайки аромата на свежа трева и дървета. Така че, ако все още не сте озеленили вашия двор, защо не опитате да го превърнете в един спиращ дъха пейзаж. Нашите съвети ще ви дадат добра основа за това.

Направете план

12 съвета за озеленяване – част първа
Вместо да се втурвате да купувате материали и декоративни елементи, по-добре първо помислете и си направете план, за да сте сигурни, че ще използвате всичко, което купувате. Направете скица на терена, в която отбележете всички налични обекти: самата къща, съществуващите алеи, басейни, както и други постоянни структури. Включете също вече съществуващи дървета и растения, които смятате да запазите.

Помислете за важните неща

12 съвета за озеленяване – част първа
Преди да започнете с проектирането, помислете за влиянието на растенията върху някои от системите, като водопровода, улуците, покрива, външните климатични тела и т.н. Помислете каква поддръжка ще изисква всяко растение и дали теренът ще може да осигури всичко, от което то се нуждае. Също се уверете, че поставяте елементите на правилното място, така че да не блокират добрата видимост на минаващите пешеходци и шофьори. Не бихте искали лошо поставените ви растения да навредят на някого, нали?

Използвайте пространството

12 съвета за озеленяване – част първа
Трябва да знаете как ще използвате пространството. Например, ако ви притеснява шумът от улицата, бихте могли да използвате храсти, които да заглушат този дразнител. Бихте могли да включите площадка за игра, ако имате деца. Ако обичате да се събирате с приятели може да обособите специална зона, оборудвана с барбекю и грил, където да посрещате вашите гости.

Определете количеството светлина

12 съвета за озеленяване – част първа
Опитайте се да прецените количеството светлина, която достига до градината, защото това е много важно за вида на растенията, които ще използвате. Обърнете внимание на сенките и разделете пространството на зони с частична сянка, и такива с пълна сянка. Това е от изключително значение, защото някои растения не понасят много силна слънчева светлина, а други страдат, ако не получат нужното количество.

Направете проучване за растенията

12 съвета за озеленяване – част първа
Посетете някой градински център и потърсете цветя, които ви допадат и биха паснали на вашия стил. Уверете се, че знаете всички особености около поддръжката на всяко едно растение. 

Източник: homedesignlover.com







Няма коментари


ключови думи
съвети за озеленяване, озеленяване, градини

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg