фирми продукти
представяме
работа
 
16 хитри идеи с плетени кошници

Ако не разполагате с много пространство в стаите или искате да вкарате в ред неразборията, можете да употребявате в интериорите кошници. Те могат да са с различни размери и различна форма, затворени или отворени, могат да се поставят в шкафове, на рафтове или на пода. В тях можете да съхранявате вещи, които употребявате рядко или пък ползвате ежедневно. Кошниците не са само функционални, те могат да са цветни и ярки, за да внесат багри в стаята.


1. Без неразбория в антрето


16 хитри идеи с плетени кошници

Антрето може да се обзаведе с няколко кошници, в които да се съхраняват дребни вещи. Те могат да се поставят на рафтове или над закачалките, особено ако съхраняват вещи, които се ползват сравнително рядко. Кошниците могат да се употребяват, за да се съхраняват отделно вещите на всеки член на домакинството, като в предната част се постави етикетче със съдържанието. Всеки може да избере кошничка с различен цвят, за да ги различавате за секунди.


2. Кошница в кухнята

16 хитри идеи с плетени кошници

Върху повърхността на масата или на кухненския плот може да се употребява плитка кошница, в която да съхранявате основни подправки и прибори за храна. Така те ще са на ръка разстояние по време на готвене на храната, а ако искате да освободите пространство на плота можете да ги преместите бързо и лесно, и да ги върнете отново. За да не цапате кошницата можете да поставите на дъното й метална тепсия или тава за печене, която се почиства лесно с вода.


3. Кошница за спалнята

16 хитри идеи с плетени кошници

В детската стая, в спалнята или в гостната стая можете да поставите в ъгъла голяма кошница, в която да съхранявате одеяла, завивки, спално бельо и възглавнички. Така ще имате достъп до тях по всяко време, без обичайната неразбория по пода и върху леглото. Ако кошницата е достатъчно голяма, тя може да е с капаче, за да съхранявате вещите далеч от погледите, а стаята да изглежда по-спретната.


4. Фризер с кошници

16 хитри идеи с плетени кошници

Обикновени пластмасови кошнички, най-добре с перфорация, могат да се превърнат в страхотна система за съхранение на храната във фризера. Извадете огромните чекмеджета и ги заменете с кошници, които могат да съхраняват храната по вид и могат да се вадят отделно. В предната част на всяка кошничка можете да окачите със свинска опашка бележка със съдържание и да виждате необходимата храна за секунди.


5. Ред в кухнята

16 хитри идеи с плетени кошници

Отворените рафтчета в кухнята са особено подходящи за стая с малки размери, тъй като я разширяват визуално. Върху тях можете да съхранявате вещи в или извън кошници. Добре е те да са еднакви, за да унифицирате визията им. Можете да съхранявате вещите по шкафовете или на кухненския плот, като ги разпределите по разновидност, за да ги намирате лесно.


6. Практична кошничка за антре

16 хитри идеи с плетени кошници

Върху странична масичка в антрето можете да държите малка кошничка с ниши, в които да съхранявате дребни вещи, да събирате монетите от джобовете си или да държите ключовете си, за да не се чудите къде сте ги оставили предната вечер.


7. Рафтове в кухнята

16 хитри идеи с плетени кошници

Върху подвижна основа можете да съхранявате подправки и храна, като ги разпределите в плетени кошници. Добре е те да са отворени, за да се вижда храната в тях и да имате бърз достъп до нея. Подвижната основа можете да захванете върху релси, така че да я употребявате зад вратичките на шкафа като чекмедже, което да издърпвате и прибирате в шкафа.


8. Домашен кабинет без неразбория

16 хитри идеи с плетени кошници

Плетени кошници с окачена в предната част бележка за това какво съхраняват можете да поставите в домашния кабинет. Така можете да разпределяте вещите си по разновидност и да ги намирате за секунди, а освен това няма да има неразбория.

Очаквайте втора част...


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
плетени кошници, идеи за дома, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg