фирми продукти
представяме
работа
 
16 есенни идеи за интериора - част 1

Есента е изпълнена с багри, които можете да "откраднете" за своите стаи, за да претворите плодородието на есенното очарование. Някои от тези идеи можете да ползвате по всяко време, за да подчертаете елегантността на интериора.


1. Функционални тикви

16 есенни идеи за интериора

Малките тикви или кратунки са непотребни за кухнята, но могат да се употребяват в стаята или на терасата. Те са страхотни акценти за ежедневната маса, особено ако хапвате на открито. За да не размества вятърът покривката на масата за пикник на открито, можете да поставите от четирите страни по две тежести. Поставете по две метални втулки върху тъканта и окачете за тях канап, за да завържете по една тиква за всяка втулка. Тежестите ще държат тъканта стабилно, за да не се размества.


2. Тиквена визия за чинията

16 есенни идеи за интериора

Можете да трансформирате чиниите от прозрачно стъкло в творение на изкуството по Ваш вкус. Изберете и оразмерете изображение, пуснете го на цветен принтер и изчакайте мастилото да изсъхне. Поставете върху хартията чинията, очертайте по окръжност и изрежете с ножица. Захванете двете части с лепило за декупаж или с двойно залепващо тиксо, което може да се премахва, за да смените картинката, когато тя Ви омръзне.


3. Листа по кутиите


16 есенни идеи за интериора

Обикновената картонена кутия за списания и хартия можете да трансформирате с малко тъкан и сухи листа. Изрежете по размери тъканта, залепете я върху повърхността на кутията и изчакайте лепилото да стегне добре. Върху нея залепете няколко сухи листа, като можете да ги поставите спорадично или да оформите някакви шарки.


4. Цветно усещане

16 есенни идеи за интериора

Керамичната ваза е чудесна основа за оформяне на малки дръвчета върху повърхностите. Очертайте с акрилна боя или маркер стеблата и клончетата, а листенцата можете да изрежете от цветни сухи листа. Захванете ги върху повърхността с лепило, за да имитират есенен листопад върху вазата. Можете да оформите шарките само от едната страна на вазата или да обработите повърхностите от всички страни.


5. Есен върху масата


16 есенни идеи за интериора

Комбинирайте няколко тепсии и поставки от кухнята, за да оформите празнична феерия върху масата. Можете да употребявате метални, стъклени или порцеланови съдове, а натурални акценти върху празничната маса могат да са сухи и пресни плодове, жълъди, орехи и ядки, ярко обагрени листенца. Можете да комбинирате акцентите по свое усмотрение и да ги разпределяте естетически.


6. Жълъдови цветове


16 есенни идеи за интериора

Ако имате желание да потворите, можете да превърнете няколко жълъдчета в ефектна комбинация за стаята. Отделете няколко калпачета от жълъдите, но не ги дърпайте грубо, за да не ги повредите и счупите. Пробийте с дрелка отвор в долната част на цял жълъд, проврете в отвора парче тел и увийте края, за да захванете телта. Върху основата залепете с топъл силикон калпачетата, за да оформите цветчета. Телта можете да употребявате като стебло, а ако комбинирате няколко жълъдови акцента, ще оформите ефектен аксесоар за ваза. Поставете няколко ярко обагрени листа, за да подчертаете ефектната комбинация за празничната маса.


7. Яркожълта феерия


16 есенни идеи за интериора

Поставете няколко ярко оцветени клонки в прозрачна ваза или висока чаша от стъкло. Те могат да са с листа или плодчета, а на дъното на основата можете да поставите няколко сантиметра сух фасул, леща, царевица или друга цветна съставка. Пробвайте с комбинация от разцветки, а ако искате можете да поставите една до друга няколко чаши, за да оформите празнична маса.


8. Шапка за плодородие


16 есенни идеи за интериора

Плетена шапка и пресни плодове върху празничната маса звучи семпло и забавно. Поставете шапката за основа в центъра на масата в кухнята или в трапезарията, а в нея подредете цветни листа, плодове и ядки, така че да я препълните и да я превърнете в цветно оформление.

Очаквайте продължение...


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорации, есенни декорации

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg