фирми продукти
представяме
работа
 
5 тайни за функционално антре

Макар да е съвсем малка част от дома, антрето като входна част е от особена важност за това как хората ще възприемат Вашия дом. Не е нужно обаче да имате често гости, за да поддържате стаята с визия, която да създава ведро настроение, тъй като антрето е онази част от къщата, която виждате първо, когато се прибирате у дома. Оформете го така, че да се зареждате с усещане за уют и релаксация още в мига, в който пристъпите входната врата на своя дом.

5 тайни за функционално антре

Пробвайте да погледнете антрето през погледа на хора, които не са виждали вътрешността на дома Ви. Тъй като входната стая дава визия за Вашия вкус, тя трябва да отразява предпочитани от Вас стилове, разцветки, шарки. Стилът е добре да е не твърде кичозен, тъй като стаята обикновено е малка и това може да създаде усещане за претруфеност, а освен това може да стесни визуално пространството. Не е приятно с влизане в къщата да се виждат кални обувки, разпръснати по пода чорапи, претрупана закачалка. Уверете се, че в стаята има добро осветление, за да се парира ограниченото пространство в нея и липсата на естествена светлина.

Масичка
Освен ако антрето не е съвсем малко, масичката е задължителен аксесоар за стаята. Върху нея можете да поставяте настолна лампа, книги, поща, ключове, телефон. Така няма да се чудите къде сте захвърлили нещата си предишна вечер, когато сте се прибрали изморени вкъщи. Можете да поставите върху повърхността й декоративно покритие с декупаж, а вещите да съхранявате в плетени кошнички над или под нея. Особено функционална е масичката с чекмедже, в което можете да съхранявате вещи далеч от погледа.

Мебел за съхранение на вещи
Няма как да избегнете поставянето на мебелировка за съхранение на вещи в стаята, тъй като трябва да има къде да държите връхните дрехи, обувките, спортните вещи. Най-добре е да употребявате вграден в стената гардероб или закачалка с много чекмеджета и рафтчета, върху които да съхранявате вещите. Дребните неща поставяйте в кутии, за да не се чудите къде сте ги оставили.

5 тайни за функционално антре

Огледало
Повечето антрета са твърде тесни, за да можете да монтирате огледало на стойка, затова поставете го върху стената, над масичката или върху повърхността на закачалката, ако тя включва панел. Ако поставите подходящи като интензивност на светлина лампи, повърхността на огледалото ще я отразява и ще създава впечатление, че помещението е по-широко. Огледалото е функционално като аксесоар, като оформяща съставна част от стаята и като помощно средство за тоалета преди излизане.

Лампи
Освен ако антрето не е в съседство с градинка или не разполага с прозорци, лампите са основна част от визията на стаята, тъй като оформят пространството чрез светлина. Осигурете си достатъчно силно осветление в помещението, за да не се блъскате в тясната стая и да рискувате да обърнете част от обзавеждането. Може би най-добре е да поставите таванска лампа, ако антрето не е много дълго, а ако светлината не е достатъчно, монтирайте няколко стенни лампи с по-малка интензивност. Масичката може да е чудесна основа за настолна лампа, която можете да местите из дома си, когато не ви е нужна в стаята.

5 тайни за функционално антре

Пейки
Колкото и малка да е стаята, трудно можете да се обувате за излизане навън без помощта на малка пейка или поне табуретка. Ако не разполагате с почти никакво пространство, можете да ползвате сгъваем стол, който да съхранявате до стената или под шкафчето за вещи. Можете да трансформирате шкафчето с пространство за съхранение на вещи в пейка.


Източник: naturalhomeandgarden.com
Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
антре, функционално антре, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg