фирми продукти
представяме
работа
 
Дзен градина в двора или на терасата

За онези, които харесват влиянието на Изтока върху визията на екстериора, тази необичайна дзен градина е интересен способ да разчупят скучното оформление на двора или на терасата. Размерите на градината могат да варират от тези, които са показани, можете да промените формата и разпределението. Ако искате да я обособите на терасата, трябва да изработите повдигната основа и рамка, в която да поставите зеленината.

Дзен градина в двора или на терасата

Необходими материали:

* дървени части за рамка с желаните размери
* винтове за дървесина
* екстериорна материя, водонепромокаема мушама
* чакъл
* градинска почва
* пясък
* гвоздеи
* чук
* канап
* градински ръкавици
* дрелка
* рулетка


Инструкции:

1. Сглобете рамката, с или без долна част. Използвайте безжична дрелка, за да захванете частите с винтове или използвайте гвоздеи. Можете да обособите рамка само от четири части или да ги захванете в четирите ъглови зони.

Дзен градина в двора или на терасата


2. Поставете рамката на желаното положение в двора или на терасата. Тя трябва да стои стабилно върху основа и да е малко над основното равнище.


3. Срежете екстериорната мушама според размерите на рамката от дървесина. Тя трябва да покрие дъното и да обхване по шест сантиметра от височината на рамката. Върху тъканта поставете слой чакъл с дебелина 4-5 сантиметра.

Дзен градина в двора или на терасата


4. Върху основата от чакъл поставете пласт градинска почва с дебелина 8-9 сантиметра. Можете да я комбинирате с малко пясък.

Дзен градина в двора или на терасата


5. Отгоре поставете втора повърхност от екстериорна мушама, която да обхваща добре вътрешността на основата на рамката. Захванете винтове по рамката, за които да завържете парчета канап. Те ще разпределят площта на вътрешната част, за да разпределите зоните в дзен градината. Срежете отвори в тъканта, за да проврете зеленината в желаните позиции.

Дзен градина в двора или на терасата

Дзен градина в двора или на терасата


6. Поставете не много дебел пласт чакъл покрай зеленината. Обособете сектори с пясък, които можете да оформяте с малко гребло, както вероятно сте виждали по азиатските градини. Изберете зеленина, която е устойчива на сухи условия, сукуленти и месести разновидности. Можете да променяте визията на градината, за да изглежда тя по Ваше желание.

Дзен градина в двора или на терасата


Източник: homedepot.ca







Няма коментари


ключови думи
градина, дзен градина, двор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg