фирми продукти
представяме
работа
 
Внесете настроение в кухнята си

Внесете настроение в кухнята си

Кухнята е онази част от дома, в която няма как да не влизате всеки ден. Тази стая дава отражение на атмосферата в целия дом. Ако кухнята е разхвърляна или мръсна, времето, което прекарвате вътре, ще бъде истинско изпитание. Предлагаме Ви няколко идеи, с които да превърнете престоя си там в удоволствие и наслада.


Внесете настроение в кухнята си

Почистете и подредете кухнята си
Купищата неизмити чинии в мивката са отблъскваща гледка. Счупените кухненски пособия, разкъсаните готварски книги, разхвърляните навсякъде хвърчащи листчета с рецепти създават една излишна суматоха. Изхвърлете всички ненужни вещи, а останалото подредете прилежно, така че да го намирате с лекота всеки път, когато Ви потрябва. 


Внесете настроение в кухнята си
  
Освежете кухнята
Светлина в кухнята е много важно нещо. Достатъчното количество светлина е необходимо за всяка една дейност, която вършите. Подменете слабите осветителни тела с по-мощни такива, монтирайте допълнително луни около плота или над кухненската маса, ако има такава възможност. Многото светлина, освен всичко, придава на кухнята един по-просторен облик. През зимните месеци може би ще усетите необходимост от допълнителни осветителни тела.


Внесете настроение в кухнята си  

Добавете още цвят
Експериментите с цвета на стените в кухнята винаги са позволени. Не се притеснявайте да използвате и по-наситени цветове. Кухнята е мястото, където можете да добавяте непрекъснато декоративни елементи . Пана по стените, магнитчета за хладилник, всякакви керамични фигурки, кухненски ръкавици, които да закачите на видно място – всичко това ще направи от скучното помещение едно уютно местенце. Не забравяйте редовно да почиствате всички тези джунджурийки, защото насъбралата се по тях прах по-скоро ще отблъсне погледа от тях, а тяхната роля е да привличат вниманието.


Внесете настроение в кухнята си  

Храната като декоративен елемент
В кухнята можете да си позволите да държите хранителни продукти на видно място, като това не само, че няма да изглежда налудничаво, но е и красиво. Ето някои добри идеи с храни:

  • плодове и зеленчуци – подберете ги според сезона и ги подредете в красива купа, която оставете небрежно върху плота;
  • бобови и зърнени храни – изсипете известно количество от тях в малки стъклени бурканчета, които също наредете върху плота или върху някой рафт. А ако смесите фасул и грах в едно бурканче, ще се получи много приятна цветова композиция;
  • съхранявайте и други хранителни продукти в стъклени бурканчета – от домашно сладко и туршия до билки или масла. Ако възнамерявате да ги консумирате, следете ги за срок на годност и не ги излагайте на директна слънчева светлина.


Внесете настроение в кухнята си  

Цветя
Цветята са един неувяхващ начин да внесете свежест и настроение във всяко едно помещение. Дори и Вашата кухня да не може да се похвали със слънчев прозорец, това не означава, че трябва да се лишите от свежа растителност. Използвайте изкуствена светлина за тази цел. Една малка билкова градинка на прозореца не само ще добави цвят и неповторим аромат в кухнята, но и ще Ви улесни в приготвянето на храната.

  
Внесете настроение в кухнята си

Поканете приятели
Добрата компания е неизменна част от една кухня, изпълнена с настроение и радост.


Източник: wikihow.com
Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
кухня, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg