фирми продукти
представяме
работа
 
3 интересни идеи за спалнята

1. Практични странични джобчета.

Тези красиви и практични джобчета са предназначени за страничната част на леглото. Можете да си ги направите сами бързо и лесно, а резултатът е удобно място, където да поставяте вещите си, когато сте в леглото – очила, книги или пък бутилка с вода.
Необходими инструменти и материали:
• подходящ плат
• шевна машина или игла и конец

Инструкции:
1. Прегънете единия край на плата на желаната дълбочина, на която искате да бъде джобът.
2. Зашийте един към друг външните ръбове на така прегънатата част.
3. С помощта на два шева разделете така получения джоб на 3 отделни части, за да се получат 3 джобчета.
4. Подпъхнете горната част на плата между матрака и пружината (или по друг подходящ начин, в зависимост от вида на мебела), така че джобовете да висят отстрани на леглото. Можете също така да пришиете плата към кувертюрата, но в този случай функционалността на аксесоара става малко по-ограничена.

2. Фалшив прозорец на стената
Това е една нестандартна идея, подходяща не само за спалнята, но и за останалите помещения. За целта Ви трябват само 2 капака за прозорци и картина, поставена в рамка (сюжетът на картината е по Ваш избор), която да представлява "изгледът" от Вашия фалшив прозорец. Закачете капаците от двете страни на картината, като е най-добре да ги монтирате на стената, тъй като рамката не е достатъчно стабилна за тази цел. За още по-голям ефект предварително боядисайте рамката и капаците в един и същ цвят, за да изглеждат така, сякаш са част от един истински прозорец.

3. Оживяваща украса

Този бърз и лесен проект ще придаде щипка стил и красота дори към най-обикновения интериор. Целта е да се създаде усещането, че украсата е жива и преминава от таблата на леглото към стената, по посока на тавана. Тази украса може да бъде с различни мотиви – цветя, листа или пък разноцветни пеперуди, устремени към небето. Можете също така да смесите няколко различни елемента, за да се получи един по-сложен сюжет.

Ако имате артистични заложби можете да изработите отделните елементи ръчно, с помощта на четка. Ако пък ли не, можете да разчитате на разнообразието от самозалепващи се апликации (най-добре перманентни такива, за да не се повреди повърхността при премахването им).

www.diyideas.comДобави коментар


Няма коментари


ключови думи
интересни идеи, идеи за спалня, интериор, направи си сам, дизайн, украса, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg