фирми продукти
представяме
работа
 
Наръчник за почистване на дома

Предлагаме на вашето внимание  ръководство за почистване на дома, с помощта на което без скъпи и вредни за здравето препарати ще дезинфектирате всяко едно кътче.

Наръчник за почистване на дома 


Матракът
 
Наръчник за почистване на домаЗнаете ли, че във Вашия матрак живеят около 2 млн акари? Макар и да не се виждат с просто око, те са там и са причина за така модерните напоследък алергии. Редовно почиствайте матрака с прахосмукачка и перете спалното бельо на температура не по-ниска от 60 градуса. Високата температура на въздуха в спалнята не е за препоръчване – тя благоприятства за развитието на акарите. Спете на отворен прозорец или поне проветрявайте  помещението всяка сутрин.






Сода бикарбонат
 
Наръчник за почистване на домаЧувствителни ли сте към почистващите химикали? Заменете вредните препарати с обикновена сода за хляб. Почиства безупречно неръждаема стомана, мивки и вани. Помага дори за премахване неприятната миризма в маратонките.
Нашият съвет: намалете миризмите в хладилника като поставите малко количество сода на някой от рафтовете. Разбърквайте от време до време.






Дъската за рязане
 
Наръчник за почистване на домаВ една съвременна кухня трябва да има две дъски за рязане – едната за зеленчуци, а другата за месо. Редовно ги почиствайте с топла сапунена вода и изплаквайте с вряща вода.
Нашият съвет: по-силните миризми, останали върху дъската (от чесън или лук) можете да премахнете с малко прясно изцеден лимонов сок. Избършете с влажна кърпа.







Таблетки за почистване на зъбни протези
 
Наръчник за почистване на домаЗа безупречно чиста тоалетна чиния в помощ Ви идват таблетките за почистване на зъбни протези. Пуснете няколко таблетки в нея, изчакайте 20 минути и изплакнете.
Нашият съвет: за премахване на натрупалия се котлен камък в любимия Ви чайник, просто разтворете няколко таблетки в него вечерта. На сутринта ще забележите, че камъкът се е превърнал с дребни песъчинки, които можете да избършете с хартия. Накрая изплакнете добре.






Изделия от порцелан
 
Наръчник за почистване на домаПорцелановите повърхности в банята и кухнята почистете с влажна кърпа и препарат за миене на съдове или антибактериален почистващ спрей. Избягвайте силните и абразивни препарати за котлен камък, защото те разрушават горния слой на порцелана.
Нашият съвет: за да се радвате на блестящо чиста мивка, почистете я с бакпулвер.







Петна от флумастери
 
Наръчник за почистване на домаПетната от флумастер се премахват най-лесно, ако са пресни. Попийте веднага мастилото със суха кърпа. Ако петното е върху килим или друга подобна настилка, третирайте с напоен в денатуриран спирт памучен тампон. Когато цветовете започнат да избледняват, подсушете със суха кърпа. Изплакнете със студена вода. Повърхността вече е подготвена за нанасяне препарат за почистване на петна, който да премахне останалите все още следи.






Лед
 
Наръчник за почистване на домаЗалепналата дъвка върху килима или петната от восък можете да премахнете лесно като натъркате засегнатото място с кубче лед. След около минута петното ще се втвърди и по този начин  просто ще го изроните. 
Нашият съвет: за да премахнете залепнала дъвка върху дреха, сложете дрехата във фризера за известно време.






Следва продължение

Източник: uktv.co.uk







Няма коментари


ключови думи
почистване на дома, полезни съвети, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg