фирми продукти
представяме
работа
 
Часовник с освежен дизайн

Ако имате в дома си стар стенен часовник и желаете да му вдъхнете живот, вижте как можете да освежите дизайна му, следвайки стъпка по стъпка инструкциите.

Часовник с освежен дизайн
 
Преди да предприемете първата крачка, обърнете внимание на начина, по който за захванати стрелките на часовника. Поставете  часовника с обърнат към масата циферблат и след това развийте винтчетата, с които са съединени частите му. Премахнете батерията му, като заедно с нея ще се отстранят и стрелките.

Часовник с освежен дизайн
 
Сложете часовника с циферблат, обърнат нагоре. Измерете разстоянието на вътрешната му част. Циферблатът на този часовник е с диаметър 20 см. Ако той има покритие, залепено  върху него, премахнете го – то вече няма да Ви е необходимо.

Часовник с освежен дизайн
 
Ако използвате ''силуетите'' във фотошоп,  този проект ще Ви се стори много лесен и няма да Ви създаде затруднения. Но, ако решите да действате без помощта им, тогава ще е малко по-сложно. Принтирайте кръг с размерите на циферблата ( използвайте  Microsoft Word или друг софтуер, който ще Ви позволи да зададете точните размери и форми) върху обратната страна на лист цветна хартия с мотиви. С ножици изрежете около очертанията. Изрязването на цифрите вероятно ще Ви коства повече време.

За тези от Вас, които са предпочели фотошоп

  • Начертайте кръг с размерите на Вашия циферблата.
  • Изберете предпочитан от Вас шрифт за цифрите.
  • Впишете размера на цифрите, който Ви допада.

Часовник с освежен дизайн 

  • След като сте избрали размера и шрифта на цифрите и сте ги позиционирали по желания от Вас начин, ги преместете извън очертанията на кръга.


Часовник с освежен дизайн

  • Ако използвате един и същ вид тапет за всичко, въведете го като фон в ''силуета''. За по- голяма наситеност и плътност, направете розови контури с параметри – speed:2 и thickness:33. Така няма да Ви се налага допълнителни да изрязвате изображението.
  • Използвайте лепило или двойнозалепващо тиксо, за да залепите изображението върху циферблата. Преди да го  направите, трябва да обърнете внимание на точното местоположение на цифрата 12. Уверете се, че то е ситуирано точно на върха на текстурата с новия дизайн.
  • Поставете капки лепило или парченца двойно залепващо се тиксо върху гърба на цифрите 12, 9, 6 и 3 (все още не добавяйте точките, които обозначават останалите цифри). Ако стенният Ви часовник е с дизайн, подобен на този в проекта, ще забележите малки дупки за винтове, които ще Ви служат като ориентир къде точно да разположите точките.
  • Поставете батерията отново на предишното й място.
  • Прикрепете стрелките към циферблата по същия начин, както са били захванати и преди.
  • Завъртете стрелките така, че всички да сочат към 12 часа. Използвайки механизма, разположен на гърба на часовника, преместете стрелката да показва 1 часа. На това място залепете точка. След това преместете стрелката на 2 часа и пак залепете една. Продължавайте по същия начин да процедирате и с останалите точки. Така ще сте сигурни, че ги поставяте на точните места.
  • Можете да поставите стъклото обратно върху циферблата на часовника. Завийте всяка една част от него правилно.


Часовник с освежен дизайн


Източник: wonderfuljoyahead.com







Няма коментари


ключови думи
часовник, дизайн, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg