фирми продукти
представяме
работа
 
16 лесни филцови орнаменти за коледното дърво

За да създадете празнично настроение, изработете сами орнаментите за коледните интериори. Необходими са Ви само малко цветен филц, лепило и ножици, а вдъхновение можете да черпите от показаните в тази статия филцови аксесоари.


1. Снежинка в синьо и червено


16 лесни филцови орнаменти за коледното дърво

16 лесни филцови орнаменти за коледното дърво

Хванете падаща снежинка в движение чрез употребата на цветен филц. Можете да изберете два координиращи тона или да обособите контраст чрез ярки оттенъци. Изрежете тази или друга форма на снежинка, за да я използвате за очертаване и изрязване на мотивите от цветен филцов текстил. Изрежете два кръга, по един от всеки оттенък, и прехвърлете снежинката върху единия кръг. Сгънете кръга на четири и изрежете отворите на мотивите. Залепете филцовата снежинка върху кръгчето с лепило за текстил и оставете лепилото да изсъхне. В задната част на аксесоара залепете шнур за окачване в желаните тонове и залепете кръгче от бял филц с малко по-голям размер и с вълнисти ръбове.


2. Двуцветно дърво


16 лесни филцови орнаменти за коледното дърво

Използвайте коледна картичка или картинка от интернет, за да очертаете формите на коледна елха. Изрежете две форми от цветен филц, в два тона. Поставете ги една върху друга, като ги разместите леко, за да се виждат и двата оттенъка. Използвайте лепило за текстил, за да обособите елхата. В горната част залепете шнур и малко парче червен филц, оформено като цветче или мънисто.


3. Звезда на точки

16 лесни филцови орнаменти за коледното дърво

Изрежете от картон или филц форма на звезда. Можете да използвате метална формичка за курабии. Използвайте картонената форма, за да изрежете парче от бял филц и залепете двете части една за друга с лепило. Изчакайте лепилото да изсъхне и прикрепете за филца няколко цветни точки. Ако точките са по ръбовете изрежете онези сектори, които излизат извън тях. Прикрепете шнур за окачване за аксесоара.


4. Снежинка в бяло и пурпурно


16 лесни филцови орнаменти за коледното дърво

Използвайте основа от картон или шперплат, за да залепите върху нея филцовите акценти. Изрежете ги от два тона цветен филц. Изрежете голям кръг с размера на основата, по-малък кръг с вълнисти ръбове и парче с формата на снежинка. Залепете частите една върху друга с лепило за тъкани и ги залепете върху картонената или шперплатова основа. Прикрепете с лепило шнур за окачване.


5. Снежинка върху звезда

16 лесни филцови орнаменти за коледното дърво

Използвайте картонена или шперплатова основа, за да оформите този цветен акцент. Можете да използвате за формата формичка за курабии или друга вещ с форма на звезда. Изрежете мотива от червен филц и залепете върху основата с лепило за текстил. Изрежете от бял филц мотив снежинка и я залепете върху червения филц. Оставете лепилото да изсъхне и прикрепете шнур за окачване.


6. Сърце

16 лесни филцови орнаменти за коледното дърво

Върху основа от филц или картон с формата на сърце залепете парче бял филц и изрежете по ръбовете. Използвайте лепило за текстил, за да поставите цветни акценти от филц в ярки оттенъци. Оставете да изсъхне. Прикрепете шнур за окачване в задната част на аксесоара, като го закрепите върху основата с малко топъл силикон. Оставете силикона да изсъхне.


7. Бонбонени бастунчета

16 лесни филцови орнаменти за коледното дърво

Очертайте върху бял картон формата на захарни пръчки с извивки, които са много популярни в западните страни лакомства за коледните празници. Изрежете формата от бял филц, като използвате остри ножици, а ако филцът е достатъчно дебел, можете да пропуснете основата на аксесоара. Изрежете разнообразни по широчина парчета цветен филц и залепете с лепило за текстил върху белите пръчки, за да пресъздадете цветните ивици върху захарните вкусотии. Залепете в задната част на аксесоара шнур за окачване и оставете да изсъхне.


8. Чорап

16 лесни филцови орнаменти за коледното дърво

Надраскайте на ръка формата на коледен чорап и изрежете от цветен филц. Изрежете акцентите за чорапа, горна част от бял филц и две парчета за долната част на формата. Залепете в задната част на аксесоара шнур за окачване и изчакайте лепилото да стегне.

Очаквайте продължение...


Източник: bhg.com







8 декември 2013 20:08 | 2013
От: mimi
mnogo sa hubaviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
филцови орнаменти, коледна украса, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg