фирми продукти
представяме
работа
 
20 начина да използвате дървени палета за интериорите

Дървените палета се използват за складиране на стока и могат да се намерят в почти всеки склад. Те са практични аксесоари не само за съхранение на продуктите, но и за дома. Достатъчно е малко въображение, няколко инструмента и подръчни материали, за да създадете мебели и аксесоари за своя дом евтино и за кратко време. Отбийте се до най-близкия склад, за да се снабдите с няколко дървени палета, които са за изхвърляне, и вижте няколко предложения как да ги трансформирате в практични части от обзавеждането на своя дом или вила.


1. Маса за хранене от дървени палета


 20 начина да използвате дървени палета за  интериорите

Ето един пример как основата от дървено пале може да се трансформира в маса за трапезарията. Масата може да се използва както за интериорите, така и за двора или градината. Рустикалният дизайн на мебела е интересен акцент за трапезарията или за вилата, а размерите му могат да се съобразят с Вашето желание и свободно място в помещенията. Дървесината се обработва с масло и полиуретанов лак или боя, за да го предпазите от външни влияния и да го съчетаете с интериора. Палетата се монтират за метални или дървени крачета с желаната височина, като има възможност мебелът да се оформи като сгъваема маса.


2. Екстериорна масичка на колелца

 20 начина да използвате дървени палета за  интериорите

Масичката е направена от две палета 120 х 120 сантиметра, монтирани едно върху друго. Мебелът може да бъде обработен с лак или боя, като ако предпочитате рустикалния чар, можете да нанесете оцветител за дървесина. Върху дъното на палетата са монтирани с Г-образни скоби четири колелца. Масичката за кафе може да се използва за всекидневната или за двора, а колелцата позволяват тя да бъде придвижвана лесно от една стая в друга. Нишата между палетата може да се използва за съхранение на книги и списания, както и за част от вещите.


3. Рустикална масичка за кафе

­­­ 20 начина да използвате дървени палета за  интериорите

Тази семпла масичка е изработена от две палета, поставени едно върху друго, като основата на долното пале играе ролята на крачета на мебела. Можете да добавите четири колелца към крачетата, но ако няма да местите масичката, това не е нужно. Двете части на мебела можете да оставите без монтаж, ако няма рискове да ги бутнете, а ако искате повече стабилност, можете да използвате винтове за дървесина и метални Г-образни скоби. Можете да нанесете върху дървесината оцветител, лак или боя, а разстоянието между палетата можете да използвате за съхранение на вещите.


4. Люлеещ се екстериорен стол от палета

 20 начина да използвате дървени палета за  интериорите

Нестандартно решение за двора или градината, люлеещият се стол е изработен от дървени части от палета. Вдъхновен от удобството на градинските люлки, мебелът използва дървените части, захванати една към друга с канап. Във всеки детайл са пробити няколко отвора за въжетата, а частите са захванати чрез ‘шев’. Въжето е използвано за окачване на стола върху дърво, като са захванати горната и долната му част, така че при сядане се осигурява стабилност.


5. Ориенталска масичка за кафе

 20 начина да използвате дървени палета за  интериорите

Ако намерите дървени палета с по-нетрадиционна конструкция, използвайте ги за изработването на ориенталска масичка, която можете да използвате в спалнята или кабинета. В предната част на палетата се оформя ниша, в която се монтират две чекмеджета от дървесина. Ако масичката не разполага с крачета, можете да монтирате две странични части, които да играят ролята на опора.


6. Закачалка от палета


 20 начина да използвате дървени палета за  интериорите

Лесен проект с дървени складови палета, с който можете да създадете функционална закачалка за антрето или спалнята. Махнете долната част на палетата и монтирайте върху предните части закачалки на желаната височина. Можете да нанесете оцветител или боя, като използвате един цвят или съчетаете няколко оттенъка. Закачалката монтирайте върху стената, като използвате винтове върху издадените части на палетата.


7. Кухненски остров от палета


 20 начина да използвате дървени палета за  интериорите

Практично решение за кухнята и двора, кухненските острови от дървени складови палета могат да се използват като плотове за готвене или като маса за хранене. Боядисайте няколко дървени палета и демонтирайте долната част. Монтирайте палетата с винтове за дърво и метални скоби, като оформите конструкция с формата на буквата П. Така можете да създадете кухненски остров с разнообразни размери и форми, в зависимост от размерите на помещенията.


8. Семпло канапе

 20 начина да използвате дървени палета за  интериорите

Това семпло като конструкция канапе е създадено от две дървени складови палета. Ако палетата са по-големи, може да се използва едно, срязано надве. Частите на дивана са монтирани с метални скоби, а върху долната част са монтирани метални крачета. Върху основната структура на мебела са поставени две възглавници за седалка и задна облегалка, ушити с пълнеж спрямо размерите на канапето. Възглавниците могат да се захванат за основата чрез връзки, зашити за долната част на аксесоарите.


9. Ъглово канапе

 20 начина да използвате дървени палета за  интериорите

 20 начина да използвате дървени палета за  интериорите

 20 начина да използвате дървени палета за  интериорите

Ако съчетаете няколко палета, срязани на дължина, можете да изработите ъглово канапе с желаните размери и форма. Ако искате стандартен на височина диван поставете една върху друга две основи, като демонтирате долната част на долното пале. Ако искате канапето да е по-високо, монтирайте няколко палета, като използвате лепило за дърво или винтове за дървесина. Върху палетата поставете тапицирани парчета дунапрен, изрязани според размерите на конструкцията. Между палетата има ниши, които могат да се използват за съхранение на вещите.


10. Масичка за кафе със стъклена горна част

 20 начина да използвате дървени палета за  интериорите

Направена от едно пале, масичката за кафе е оформена като модерно допълнение за интериорите. Обработената дървесина може да бъде оцветена или боядисана, или да се нанесе лак върху повърхностите. Върху долната част на масичката се монтират четири мебели колелца, а върху плота е поставена стъклена плоскост. Ако не искате да се възползвате от рустикалния характер на дървената масичка, можете да поставите плоскост от матирано стъкло или декупаж от декоративна хартия, който да скрива горната част.


Следва продължение...



Източник: homedit.com







5 октомври 2014 00:21 | Различно...
От: Иванов от Бургас
Удоволствие е да ги гледам. Много добра и полезна алтернатива за мебел. С малко повече фантазия и мерак, а и умения ще станат много добри мебели. Въртят ми се няколко идеи в тази насока, ама ще поживеем и ще видим ;)
9 май 2013 13:25 | КРАСИВИ!!!
От: Iv 9999
Супер страхотни неща!!! Неверояно красиви с почти нищожна инвестиция.БРАВО!!!
6 май 2013 13:10 | Prekrasni mebeli!
От: Julieta
Izglejdat strahotno i sus sigurnost sa po zdravi ot talashita koito dnes se polzva za mebeli !!!Bravo na tozi koito se e setil kolko krasivi neshta mogat da stanat ot paletata!
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
дървени палета, интериор, обзавеждане, практични аксесоари

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg