фирми продукти
представяме
работа
 
Светещи букви за декорация на стената


Ако винаги сте харесвали ефекта на светещите букви на рекламите, ето един проект, с чиято помощ ще постигнете същия резултат и у дома. Изберете желания монограм и го свалете от интернет, или го очертайте на ръка в желания размер.

Светещи букви за декорация на стената


Необходими материали:


* талашитена плоскост с дебелина 5-6 милиметра – размерите на плоскостта зависят от желания размер на буквите (тя трябва да е поне 2 пъти по-голяма от буквата)
* комплект от 20-25 лампички на корда (може и празнични такива)
* удължител
* винилова облицовка за покриви (покривни листове)
* дълъг дървен дюбел (с диаметър 2,5 см.)
* електрически трион за ажурна резба
* дрелка
* макетно ножче
* пистолет за топъл силикон
* спрей-боя
* аксесоари за окачване на картини


Инструкции:


1. Свалете и оразмерете желания дизайн, или го очертайте на ръка върху голям лист хартия. Ако принтирате буквите, можете да го направите на части. Освен букви, можете да изберете някакъв символ или препинателен знак, но се старайте той да е по-семпъл като форма, за да не се мъчите с изрязването на контурите.

2. Отбележете къде ще са разположени лампичките – добре е това да стане още върху хартиения модел. Изрежете по контурите, за да го използвате като хартиен шаблон.

3. Срежете талашитената плоскост надве и поставете двете парчета едно върху друго, за да ги срежете едновременно в желаната форма. Тъй като контурите ще са огледални, парчетата трябва да са обърнати с грапавата страна навътре. Използвайте хартиения шаблон, за да очертаете контурите върху плоскостите. Срежете по очертанията с трионче за ажурна резба.

Светещи букви за декорация на стената

4. Използвайте пробивен инструмент с бургия с размер 2,5 см, за да пробиете отворите за лампичките, но това трябва да стане само върху горното парче талашит.

Светещи букви за декорация на стената

5. Измерете и очертайте местата на лампичките от вътрешната страна на долното парче. Измерете височината на розетката на кабела с лампичките и добавете толеранс 10-12 милиметра, Срежете от дървения дюбел няколко парчета с така получената стойност и ги залепете с лепило за дърво или течен силикон към грубата част на долното парче.  Те ще играят ролята на опора за горното парче на буквата.

Светещи букви за декорация на стената

6. Пробийте в долното парче отвор, през който да преминава щепселът. Монтирайте и аксесоарите за окачване.

7. Измерете общата височина на всяка крушка и фасонката й. Добавете толеранс 2 см, за да получите дебелината на буквата – спрямо този размер трябва да срежете и виниловата лента на ширина. Дължината на лентата ще получите, като измерите периметъра на цялата буква и добавите няколко сантиметра за толеранс. Срежете винила с макетното ножче.

8. Внимателно залепете виниловата лента по периферията на долното парче на буквата, като използвате силикон. Температурата на силикона ще стопи винила, затова първо поставете лепилото и го оставете малко да изстине, преди да поставите отгоре ръба на лентата.

Светещи букви за декорация на стената

9. Вече разполагате с две парчета от буквата – горното е с отворите за лампичките, а долното е с опората и виниловата периферия. Извадете парчетата навън и ги напръскайте със спрей-боята в желания цвят или цветове.

Светещи букви за декорация на стената

10. Отвинтете лампичките, поставете фасонките им от вътрешната страна на горното парче и ги завинтете обратно, така че всяка лампа да застане стабилно в своя отвор. Можете и само да проврете лампичките в отворите, но се уверете, че сте ги застопорили добре. За повече стабилност, можете да използвате тиксо или изолирбанд, с който да залепите кабелите. Монтирайте кабела на лампичките към удължителя и проврете щепсела през отвора, пробит за тази цел. Поставете горното парче върху основата – можете да използвате течен силикон, за да го захванете на място, но ако оставите периферията да го държи на място, ще можете да махате капачето на буквата, за да сменяте изгорелите крушки или да правите поправки. Окачете буквата върху стената и включете в контакта.

Светещи букви за декорация на стената


Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, стена, монограм, талашит, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg