фирми продукти
представяме
работа
 
12 страхотни идеи за кухнята

Вижте няколко идеи как да улесните работата си в кухнята и да разпределите ефикасно вещите в помещението, за да спестите място и време.


1. Кухненски остров с екстри


12 страхотни идеи за кухнята

Дори малкият кухненски остров осигурява съществено място за работа в кухнята и за съхранение на кухненските вещи. Освен допълнителният работен плот, тук могат да се използват и вътрешността на мебела, както и страничните части, за да се монтират разнообразни приспособления. Тук например, във вътрешността на масичката, която играе ролята на кухненски остров, са монтирани приспособления за съхранение на аксесоарите, на кухненската хартия, на дъската за рязане и прочее. Върху долния рафт пък могат да се съхраняват продуктите и съдовете за готвене.


2. Практична ниша

12 страхотни идеи за кухнята

Отстрани на кухненския остров или шкаф може да се обособи декоративна ниша с рафтове, върху които да се съхраняват съдове, приспособления и продукти за готвене. Ако рафтовете са боядисани в същия ярък цвят като основата на мебела, нишата ще бъде не само практичен, но и красив акцент.


3. Лесно шкафче за подправки

12 страхотни идеи за кухнята

За да се използва всеки сантиметър от кухненските шкафове, на по-труднодостъпните места могат да се монтират вертикални чекмеджета с двустранни рафтчета. В зависимост от разстоянието между рафтовете, в чекмеджето могат да се съхраняват подправки, бутилки с напитки, дори продукти с висока трайност. Достъпът до тях става само с едно издърпване, без да се налага да ровите навътре в шкафа, за да търсите необходимия продукт.


4. Място за подносите

12 страхотни идеи за кухнята

Встрани на кухненския остров или ъгловия кухненски шкаф може да се обособи малка ниша, в която да се съхраняват няколко обикновени подноса за сервиране на храната. Така ще имате бърз достъп до поднос за вечерите пред телевизора и винаги ще знаете къде да намерите такъв.


5. Миниатюрни чекмеджета


12 страхотни идеи за кухнята

Организирайте кът с рафтчета и няколко малки чекмеджета, в които можете да организирате рецептите, записките си или подправките.


6. Шкаф в шкафчето


12 страхотни идеи за кухнята

Много често използваме непълноценно пространството в големите кухненски шкафове, поставяйки предмети само в долната им част. Решете проблема, като монтирате вътре в големите чекмеджета по едно по-малко чекмедже, което да оползотворява горната част на шкафа. Тъй като то е от вътрешната страна, не е необходимо да монтирате преден панел, който да координира с фасадата на останалите кухненски шкафове.


7. Рафт за чиниите

12 страхотни идеи за кухнята

Използвайте максимално пространството в тесните рафтове, като ги използвате за съхранение на чиниите за хранене. За целта монтирайте в предната им част няколко дървени пръчки, като ги разпределяте на равно разстояние един от друг. Между пръчките можете да поставяте чиниите, които ще изпълняват и ролята на декорация в кухнята.


8. Хитър ъгъл


12 страхотни идеи за кухнята

В ъгъла между кухненските шкафове можете да организирате малък кът за сутрешно събуждане. Обособете чекмедже за кафето и чая, рафт за микровълновата, както и място уредите – кафе-машина, тостер, блендер и прочее. Когато не се използват, тези уреди могат да се скрият зад вратичка, монтирана в горната част на нишата.


9. Без излишък

12 страхотни идеи за кухнята

Използвайте дори най-тесните места, за да ги превърнете в полезна ниша за кухненските вещи. Тук например, между вградената печка и шкафовете е обособена висока редица от малки кутийки, в които да се съхраняват бутилки с вино или безалкохолни.


10. Чекмеджета в пейката


12 страхотни идеи за кухнята

Ако съчетавате кухнята с трапезария, можете да използвате за целта нишата под прозореца – вградената тук пейка се превръща за минути в удобно място за хранене, само трябва да придърпате маса и няколко стола. За да използвате изцяло пространството, създайте няколко чекмеджета под седалката на пейката, където да съхранявате кърпи, салфетки за хранене и покривки за масата.


11. Място за кухненската хартия


12 страхотни идеи за кухнята

Встрани на кухненския остров или на шкафовете може да се обособи малка ниша, в която да се съхранява ролката с кухненска хартия. За целта вътре в нишата трябва да се монтира подвижен лост, който да държи ролката стабилна, за да Ви бъде тя под ръка, когато имате нужда от нея.


12. Стълба за високите шкафове


12 страхотни идеи за кухнята

Ако кухненските Ви шкафове са твърде високи и се налага да се качвате на стол, за да достигнете до горните шкафчета или рафтове, дръжте наблизо в кухнята не много голяма библиотекарска стълба. За да стане тя лесна за употреба, монтирайте в горната й част по една метална скоба с кукичка, която да се захваща стабилно за предварително монтиран върху шкафа метален лост.


Източник: traditionalhome.com







Няма коментари


ключови думи
кухня, шкаф, кухненски остров, чекмеджета, рафт

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg