фирми продукти
представяме
работа
 
Светлината у дома - II част

Столовата

Приятелската и сърдечна атмосфера по време на вечеря не трябва да се нарушава от силно и "насилствено" осветление. Ето защо вие можете да изберете нежната светлина на един полилей и на няколко аплици, поставени над бюфета. Те се връзват изцяло с всички стилове, не заслепяват и не дразнят очите. Спалнята


Предпочетете обща и разсейваща светлина и отбягвайте остарялото вече висящо осветление. Начинът, който ви препоръчваме, се базира на отражението на светлината върху тавана или по стените. За четене в леглото ни е нужно концентриращо и насочено осветление, без да дразни очите. Запомнете: не трябва да пада светлина върху огледалата, защото ослепява. 

Кухнята


За кухнята са необходими и приложими общата и концентриращата светлина, особено върху работните плотове. Като общо осветление можете да използвате осветление на тавана с два или три малки прожектора с насочена светлина върху точките, които ви интересуват повече (хладилник, мивка и др.). За да можете де извършвате по-лесно отделни операции, поставете под долапите обикновено осветление. Поставете над масата за хранене едно осветително тяло с концентрираща светлина или дървена рамка с вградени халогенни рефлектори. Бюрото


То си иска своето осветление, което може да ни осигури една настолна лампа с концентриращо осветление. Дори ако бюрото е в модерен стил или обикновено, поставете една бронзова лампа с хартиен абажур или старо осветително тяло. Това ще придаде особена атмосфера. За всеки случай отбягвайте употребата на осветителен източник зад гърба ви.Детска стая


Тук е необходимо общо и разсейващо осветление. Забравете т. нар. детски осветителни тела, т.е. висящите, с детски рисунки, тъй като те вече са остарели. Използвайте халогенните рефлектори, поставени на тавана, на които силата на светлината се регулира с регулатор. 

БанятаОтбягвайте класическото и монотонно решение на осветление с обикновени лампи. Поставете два рефлектора над огледалото, насочени към мивката. Не трябва да се забравя, че игрите със светлината нямат край и винаги ще възбуждат нашата фантазия.

Няколко съвета:

За да можете да изчислите по-лесно силата на светлината във ватове, необходими за всяко пространство, ще ви бъде от полза следните данни: Необходими ватове за достатъчното осветление на едно пространство: Осветление във ватове за други места:
* Места за четене или друга дейност от 75 до 100 вата
* Работен плот на кухнята - 40 вата
* Бюро - от 75 до 100 вата
* Огледало - 60 вата
* Маса за гладене - 75 вата
* Крушка за нощно шкафче - 40 вата

Някои забележки за по-ефективно използване на данните:
* Ако едно пространство се осветява пряко, тогава горепосочените стойности следва да се удвояват.
* Ако стените са облепени с тапети в тъмни цветове, тогава стойностите трябва леко да се повишат.

По материали на сп. Розали
Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
осветление, кухня, спалня, баня, столова, бюро, аранжировка, осветителни уреди, светлина

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg