фирми продукти
представяме
работа
 
8 идеи за дървен кухненски плот

Макар на пръв поглед да изглеждат непрактични, дървените кухненски плотове са практичен избор за дома – те са издръжливи на износване и са винаги на мода като дизайн. Недостатъците на дървото като материал – порьозност, подуване при контакт с влага, избеляване на цвета и прочее, са премахнати с подходяща обработка на дървесината. Вижте тази ефектна колекция от кухненски плотове от дърво и преценете кой от тях ще пасне най-добре на Вашата кухня.


1. Плот от орехова дървесина


8 идеи за дървен кухненски плот

С времето ореховата дървесина потъмнява и придобива лъскавина. Кухненският плот от орех изглежда луксозно и стилно, а с годините придобива естествена патина. За да постигнете оптимални резултати, не използвайте за почистване на плота абразивни препарати – вместо това го измивайте само с топла сапунена вода, а веднъж месечно го полирайте с течен парафин.


2. Черешов кухненски плот


8 идеи за дървен кухненски плот

При ремонта на тази малка кухня за оформянето на плота са използвани дъски от черешова дървесина, останали от смяната на настилката. Така новият плот е не само красив и практичен, но и се съчетава безпогрешно с пода на кухнята.


3. Кухненски шкаф от череша


8 идеи за дървен кухненски плот

Тук отново е използвана черешова дървесина, но този път плотът е изработен по поръчка. Той е монтиран върху стилен кухненски остров, който също е направен от черешово дърво, като съчетанието е повече от невероятно – шоколадово-червеникавата череша изглежда луксозно, елегантно и изискано. Върху повърхностите са нанесени цели шест слоя лак на маслена основа, за да предпазва дървесината от влагата и петната.


4. Плот от тикова дървесина


8 идеи за дървен кухненски плот

В тази стилна кухня шкафовете са с мраморни плотове – за да балансира студенината на мрамора, плотът на кухненския остров е направен от екзотичното тиково дърво. Тиковата дървесина е здрава и твърда – макар да е сравнително скъпа, нейният тропически заряд си заслужава всяка стотинка.


5. Смесен кухненски плот

8 идеи за дървен кухненски плот

Тук плотът е направен малко по-сложно – той е изграден на два етажа, като горният етаж е облицован с гранит, а долният е от кленова дървесина. По този начин повърхностите на плота стават по-гъвкави по отношение на употребата, тъй като има възможност за избор между двата материала.


6. Състарен кухненски плот


8 идеи за дървен кухненски плот

Грубият плот от елша и изкуствено състарените повърхности на този кухненски остров създават едно хармонично съчетание в тази ретро кухня. Дървесината на плота е допълнително обработена с оцветител за дърво, а отгоре е нанесен лак.


7. Евтино решение за плота


8 идеи за дървен кухненски плот

Боядисаният кухненски остров в този интериор е допълнен от стилен плот в светъл нюанс, създаден от чамова дървесина. Материалът е сравнително евтина алтернатива на по-скъпите видове дървесина, като неговите недостатъци са премахнати чрез подходяща обработка на повърхностите.


8. Близо до природата


8 идеи за дървен кухненски плот

Тук дървеният плот е поставен почти без никаква предварителна обработка – неговият дизайн е семпъл и изчистен, като именно в това се крие неговото очарование. Така оформеният кухненски остров се вписва чудесно в минималистичния интериор на помещението, който включва семпли дървени шкафове, дървена настилка в светли тонове и частична каменна облицовка на стените.

Източник: kitchenbathideas.com







17 януари 2011 09:47 | re: Соня Дойчева
От: Comfort.bg
Благодарим Ви, Соня, за признанието и пожеланията! Нека и за Вас 2011 е здрава, вълнуваща и силна година!
16 януари 2011 10:27 | Благодаря ви, че ви има!
От: Соня Дойчева
Здрава и читава 2011 и за много години на топлина и уют! Дано имате късмет, дарбата да ни информирате и радвате, вече я имате!
3 януари 2011 15:57 | re: РАДОСТИНА ВАСИЛЕВА
От: Comfort.bg
Благодарим Ви, Радостина! Радваме се, че оценявате старанието на екипа ни да представи интересни и оригинални идеи. Успешна и щастлива 2011 година!
1 януари 2011 20:14 | Направи си сам
От: РАДОСТИНА ВАСИЛЕВА
Сърдечни благодарности за всички практични, модерни и свежи идеи , които ни представяте! Пожелавам Ви здраве, много хъс в работата и много читатели, за да се научи българина да живее по-добре и по-съвременно!
28 декември 2010 13:00 | re: Ралица Кузманова
От: Comfort.bg
Сърдечно Ви благодарим за хубавите пожелания, Ралица! Желаем Ви здраве, късмет и благополучие през идващата 2011 година! Надяваме се да Ви радваме и занапред. Весели празници!
28 декември 2010 00:57 | Весели празници!
От: Ралица Кузманова
На целият екип на това прекрасно издание желая радост, дръзновение и много мечти!
22 декември 2010 17:38 | re: zora cherneva
От: Comfort.bg
Благодарим Ви, Zora! Желаем Ви щастлива и спорна 2011 година! Весели празници!
22 декември 2010 15:15 | Весели празници!
От: zora cherneva
На екипа Ви, който ни доставя удоволствие с рекламите си, желая здрава, щастлива и успешна Нова година!
1 ]
8 резултата в 1 страница


ключови думи
кухня, кухненско обзавеждане, интериор, кухненски плот, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg