фирми продукти
представяме
работа
 
Бързи идеи за дома – част 7

Понякога нещо съвсем семпло може да освежи дома и да му придаде уникален чар. Вижте още хитри идеи, които ще Ви грабнат с оригиналността и лесното си изпълнение.


1. Декоративен кът за списания

Стандартните поставки за списания от дърво или пластмаса могат да се превърнат в истинско произведение на изкуството само с помощта на малко декоративна хартия или тапет.

идеи за дома

Изберете хартия с по-сложна и ярка шарка, която да продължава тематично от първата поставка върху втората, третата, четвъртата и т.н. За проекта са Ви необходими няколко стандартни поставки за списания (тук са използвани 5 броя), чиято предна част да бъде декорирана с хартията/ тапета. Очертайте предния панел на една от поставките върху картон и изрежете, за да го използвате като шаблон. Нарежете избраното парче декоративна хартия/ тапет спрямо шаблона, като не прекъсвате шарката и не изхвърляте изрезки – парчето трябва да бъде нарязано на толкова части, колкото са поставките, които ще използвате.

идеи за дома

Нанесете малко лепило върху предния панел на първата поставка и внимателно позиционирайте първото парче декоративна хартия/ тапет. Продължете с останалите поставки, докато залепите всички парчета. Подредете поставките в правилния ред, за да получите оригиналната шарка.
 

2. Организация на найлоновите торбички


Вместо да търсите найлонова торбичка из цялата кухня, когато Ви е най-необходима, организирайте специално място, където да събирате торбичките от пазаруване и да имате лесен достъп до тях, когато Ви трябват.

идеи за дома


Какво Ви е необходимо: * кухненска кърпа с ширина 40 см.; * карфици; * ножици; * лента за обшивка (ширит) с дължина 25 см. и ширина 2 см.; * 20 см. парче ластик; * безопасна игла (4 см.)

Как да я направите:

1. Сгънете кърпата наполовина по дължина, с опаковата страна навън. Захванете по ръба с карфици. В единия край захванете с карфици парчето ширит, за да оформите дръжката.

2. Зашийте по ръба, на разстояние 18- 20 см. от прегънатия ръб, за да оформите цилиндрична торбичка. Пришийте двата края на ширитената дръжка.

идеи за дома
1) ширитена дръжка; 2) прегънат ръб; 3) шев

3. Нанижете ластика през съществуващия подгъв в долната част на кърпата, като направите малък разрез в началото на подгъва (използвайте за целта безопасната игла). В края направете втори разрез, за да изкарате оттам парчето ластик. Завържете двата края на ластика на възел и обърнете готовата торбичка откъм лицевата част. Окачете на желаното място и напълнете с торбички – взимането на торбичка става през долния еластичен процеп.


идеи за дома


3. Поставки за капаци в кухнята


Капаците на кухненските съдове за готвене могат да заемат много място, затова можете да ги подредите хитро и практично върху тези лесни за направа поставки. Монтирайте от вътрешната страна на вратичките на долните кухненски шкафове няколко метални лостчета за хавлиите в банята. Изберете семпли поставки, които са с дълбочина 4- 5 см. Поставете капаците с дръжките навън, така че да се захванат стабилно за лостовете.

идеи за дома


Източник: marthastewart.com







18 май 2010 10:19 | Интересно
От: Петя
Чудесни са идеите и най-много ми хареса тази за капаците за тенджери, смятам да я прложа в моята кухня, защото все ги събарям. Благодаря за добрите хрумвания!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, аксесоари, декорации

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg