фирми продукти
представяме
работа
 
10 нестандартни идеи за ваната

Ако Вашето любимо помещение е банята, няма как да останете равнодушни към тези невероятни дизайни, всеки от които със собствен стил и чар.


1. Вана с махагонова облицовка

бани

Невероятно скъпа и луксозна, тази вана е вградена в цялостния дизайн на банята чрез махагоновата си облицовка. Допълнение към махагона е облицовката от тъмен гранит. Ваната заема пространството в единия край на интериора, близо до огромен прозорец, осигуряващ изобилие от светлина в помещението.


2. Традиционна елегантност

бани

Макар да е с традиционен дизайн, тази вана носи особен чар – тя е вградена в единия ъгъл на банята, точно под прозореца, и е изградена от мрамор. Цветът й е особено приятен за окото – т.нар. френска ванилия. Бялата цветова схема пък създава усещане за елегантност.


3. Вана в японски стил

бани

Разположена нависоко, тази вана носи атмосферата на Далечния Изток. Стилният й дизайн и мекият нюанс на материала създават усещане за баланс и спокойствие. До ваната се стига чрез вградени стъпала, едното от които играе ролята и на рафт. Прозорецът осигурява изобилие от светлина в това своеобразно СПА кътче, а съседната стена помещава вградено шкафче за вещите.


4. Овална вана

бани

Тази овална по форма вана се явява фокусна точка в цялата баня. Облицовката й тип "мозайка" е съчетана цветово с палитрата на интериора – кремаво и бледо кафяво, и е допълнена от семплите бамбукови щори на огромния ъглов прозорец.


5. Контрастен дизайн

бани

Тук ваната е декорирана с облицовка от тъмна дървесина, която контрастира приятно със светлата палитра на интериора – стените в кремаво и мивката в цвят яйчена черупка. Контрастът е подчертан и от избора на подова настилка – плочи от тъмен гранит.


6. Искрящо бяла красота

бани

За да се обособят секторите в тази скромна по размери баня, изградена в таванското помещение, е използвана частична стена. Тя разделя ваната от тоалетната чиния, създавайки усещане за уединение и подреденост.


7. СПА релаксация

бани

Вградена в единия ъгъл на банята, тази вана е внимателно декорирана в графитено, светлокафяво и бежово. Изчистените линии и меки извивки подчертават чара на дизайна и се допълват от деликатните панели върху стените.


8. Баня, окъпана в слънце

бани

Тази очарователна баня прилича на всекидневна – тя не притежава онази студенина, която обикновено се усеща в мокрите помещения. Дървеният под и стените в мек кремав нюанс подчертават усещането за уют, създадено от изобилието от слънчева светлина. Ниската вана, сгушена под единия от прозорците, е чудесен кът за релаксация – тя е близо до шкафчето, а до нея е монтирана поставка за кърпи, осигуряваща бърз достъп до необходимите аксесоари.


9. Вибриращ цвят

бани

Тази вана изпълнява ролята и на душ кабина. Тя е отделена от останалата част на банята с деликатна арка и искрящо бяла завеса за баня. Облицовката й е тип мозайка и съчетава бялото с оранжево и жълто – палитра, допълнена от нюансите в цялата баня.


10. Красота от тъмна дървесина

бани

Още една вана, облицована с дървесина, чиито тъмен оттенък подчертава нейните деликатни извивки в бяло. От едната страна на ваната, там където е монтирана батерията, е изградена частична стена, която играе ролята и на разделител, обособяващ секторите в интериора.


Източник: kitchenbathideas.com







Няма коментари


ключови думи
вани, бани, идеи за банята

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg