фирми продукти
представяме
работа
 
5 бързи идеи за дома

Понякога нещо съвсем семпло може да освежи дома и да му придаде уникален чар. Вижте 5 хитри идеи, които ще Ви грабнат с оригиналността и лесното си изпълнение.


1. Декорация за градинската маса

5 свежи идеи

Дойдат ли по-топлите месеци на всички нас ни се иска да излезем на свеж въздух сред природата. Ако разполагате с къща с веранда или с вила, можете да разнообразите обедите на открито с малко мъх, камъчета и въображения. Поставете върху градинската маса мушама, а в средата й подредете по дължина парчета свеж мъх, за да оформите не много широка ивица. Върху мъха поставете чисти камъчета с желаната големина. За да завършите тази свежа декорация, поставете а няколко места покрай ивицата декоративни свещи в стъклена поставка.


2. Огън и вода

5 свежи идеи

За да освежите интериора или градината си, съчетайте двете стихии, огън и вода, на едно място. За целта Ви трябват два стъклени съда, например чаши или вази, с различна големина, но със сходна височина. Поставете по-малкия съд в по-големия и за по-голяма сигурност залепете дъното му с подходящо лепило. Между двата съда налейте вода, която предварително сте оцветили с хранителна боя – нивото на водата може да е по-ниско или да достига почти до ръба на вътрешния съд. В малкия съд поставете декоративна свещ и я запалете. Ако водата е с ниво над свещта, отстрани ще изглежда сякаш пламъкът гори вътре в нея.


3. Невидима рамка за цветята


5 свежи идеи

Ако искате да отгледате пълзящи растения, които да покрият и украсят част от фасадата  на дома Ви, ето една идея, която ще Ви спести майсторенето на дървена решетка и грозния вид на металните рамки. За да направите тази почти невидима рамка, монтирайте винтове с халка  на всеки 30- 40 см., така че да образувате решетка. На халките окачете вертикално и хоризонтално поцинкована тел или здрава корда (добре изпъната). В зависимост от това каква тежест ще трябва да издържи рамката, изберете по-тънка или по-дебела тел. Тази идея, макар и на по-малка площ, можете да реализирате и на стената на терасата или верандата, за да поддържа засадените в сандъчета пълзящи растения.


4. Боровинкова щампа

5 свежи идеи

Освежете бързо и лесно тъканите в дома си – завеси, покривки за масата, тапицерии, салфетки за хранене, платнени аксесоари за готвене и прочее. Използвайте няколко обикновени коркови тапи от вино, за да направите лесни и ефектни щампи с боровинки. За целта срежете с макетно ножче малко хиксче (Х) върху повърхността на 3 различни по размер тапи (тъй като обикновено единият им край е по-тесен, можете да използвате двете страни на тапата като два размера). Използвайте тапите като щампи – потопете ги в синя боя за тъкани и щамповайте на желаното място. На места припокривайте леко малките кръгчета с големите. За да направите листата на боровинките, срежете наполовина (вертикално) една от тапите и я потопете в зелена боя за тъкани, за да щамповате напречно на част от "плодчетата". Когато сте готови, минете върху плата с ютия спрямо инструкциите на производителя, за да запечатате боите.


5. Красива ваза - раковина


5 свежи идеи

Спомнете си за топлите летни дни като декорирате дома си с няколко "морски" акцента. Ако сте били на пътешествие на екзотична дестинация и разполагате с някоя по-голяма раковина, можете да я превърнете в нестандартна ваза. За целта залепете раковината с отвора нагоре върху малка чинийка, като използвате подходящо лепило (например цветарско такова). Докато стегне лепилото поставете в нея нещо, което да тежи, например камъчета или рибарска тежест. Когато лепилото е готово, напълнете раковината наполовина с вода и подредете в отвора й букетче от цветя с подкъсени стебла, за да се вместят в нея. Накрая аранжирайте морски или речно камъчета около основата на "вазата" - те ще добавят щипка чар и ще я стабилизират.


Източник: marthastewart.com







27 април 2010 12:12 | 5 бързи идеи за дома
От: Венета
Страхотни идеи!...мисля да се възползвам :))
10 февруари 2010 10:42 | оригиналност и чар
От: Бистра
Страхотни идеи - много ценни , внасящи уют .Благодаря!
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
бързи идеи, интериори, дизайн

още по темата

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg