фирми продукти
представяме
работа
 
Забавни елфи от борови шишарки

Един проект за по-сръчните от вас, които обичат да майсторят сами аксесоарите за интериора си. Тези забавни елфи от шишарки дават множество възможности за зимната декорация на интериора – можете да ги поставите в различни пози и да ги допълните с различни аксесоари (както е показано на снимката по-долу). Макар да не са толкова лесни за майсторене, можете да ги направите заедно с децата си – забавлението Ви е сигурно. А когато настъпи по-топло време, винаги можете да "преоблечете" човечетата в по-подходяща премяна за сезона.

                                             аксесоари за декорация


Необходими материали:

* добре оформени шишарки (всяка с височина около 5 см.)
* филц
* парчета кафяв шомпол/ перце за почистване на лула (използва се при изработката на украса и сувенири - представлява гъвкава метална жичка с меки влакънца и се продава на пакет с няколко "пръчици")
* пистолет за топъл силикон
* дървени топчета/ мъниста – с диаметър 2 см.
* акрилна боя
* игла и конец
* по желание: малко метално звънче или мънисто

аксесоари за декорация


Инструкции:

1. Направете ръцете и краката на човечетата: срежете 2 парчета от шомпола, всяко с дължина 10 см. Обърнете шишарката с върха нагоре и вмъкнете едно от парчетата шомпол между люспите (през средата), така че да оформите двете ръце. Другото парче втъкнете по същия начин, но в долната, по-дебела част на шишарката, за да оформите двете крачета. Залепете на място двете парчета с топъл силикон. Прегънете парчетата, така че да получите желаната позиция на краката и ръцете.

2. Направете главите на човечетата: Залепете дървените мъниста (с отвора надолу) към върха на всяка шишарка, използвайки топъл силикон. Изрисувайте очите с перманентен маркер и направете червенина на бузките с малко разредена червена акрилна боя.

аксесоари за декорация

3. Направете ръкавичките: Свалете схемата по-долу и я пуснете на принтер – тя ще Ви покаже как да направите облеклото на човечетата. Според инструкциите изрежете 4 еднакви парчета от филц за ръкавичките (2 х 2). Ушийте парчетата със стегнат бод за подшиване на ръбове.

аксесоари за декорация

4. Направете обувчиците: Използвайте същата схема, за да изрежете от филц 2 парчета от всяка от двете форми за обувчиците. Пришийте различните по форма парчета едно към друго, за да получите две еднакви обувчици (вижте картинката по-долу).

5. Направете шалчето и шапчицата: По схемата изрежете парче от филца за шапчицата и я оформете като конус. Ако желаете в крайчето й можете да окачите малко мънисто или звънче. Шалчето изрежете от филц в желаната разцветка.

аксесоари за декорация

6. Поставете ръкавичките, обувчиците, шапчицата и шалчето върху готовото човече.


Източник: marthastewart.com







3 април 2012 18:15 | Забавни елфи от борови шишарки
От: Animas
Всъщност този "шомпол" се нарича чистачка за лула :)
20 октомври 2011 14:31 | shompol
От: Neshko
da vsichko e mnogo hubavo,i chovechetata sa mn gotini no tova neshto "shompol" go nqma nikade pret1rsil s1m vsqkak1v tip magazini i vsichki pitat samo edno "kakvo e tova nama,nqma,,nqmam i taka vseki sledvasht magazin nqma go nikade.........Kade moga da go namerq tova neshtichko nqkoy ako znae da pishe,molq
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
декорация, аксесоари, шишарки

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg