фирми продукти
представяме
работа
 
Симфония в златно: Лукс и блясък в Чикаго

Един луксозен пентхаус апартамент, разположен на брега на езерото Мичиган. Интериорът му е създаден от Juan Pablo Molyneux, а архитектурните детайли са дело на Marvin Herman. Резултатът е този бляскав апартамент, чиито дизайн е вдъхновен от европейската традиция и вилите край езерата на Франция.


*  Макар и контрастиращ на модерната архитектура на сградата, в която е разположен и тези наоколо, дизайнът на апартамента съществува като че ли сам за себе си. Изтънчените детайли и специално подбраните от Европа мебели подчертават допълнително старинната атмосфера, наситена с лукс и блясък.

интериори в Чикаго


* Високите тавани на първото ниво и огромните прозорци създават усещане за простор и светлина. Прозорците са декорирани с огромни завеси, обхващащи и двете нива, а осветлението е много пластово. Фонът на интериора са стените в цвят слонова кост, а детайлите са в златисто, шоколадово и бежово.

интериори в Чикаго


*  Според дизайнера на проекта, изборът въз основата на мостри не е най-добрият вариант, тъй като материите винаги трябва да се поставят предварително в контекста на целия интериор. Така например декорацията върху стената би се сторила твърде натрапчива, но поставена в интериора тя става част от дизайна по един ненатрапчив начин.

интериори в Чикаго


* Дизайнерът е използвал щедро цветовете и текстурите – в трапезарията например, стените са в тъмни и наситени нюанси, а щампите са използвани навсякъде по мебелите и аксесоарите.

интериори в Чикаго


* Интересният контраст между интериора и гледката навън създава усещането за безвремие. В библиотеката на второто ниво са използвани нюанси на червеното и златистото, луксозен махагон и богатство от материи.

интериори в Чикаго


* Семейната всекидневна на второто ниво е сравнително малка. Два венециански стола обграждат холната масичка от орехова дървесина.

интериори в Чикаго


* Задните тераси на спалнята на горното ниво водят към плувен басейн, разположен в единия край на апартамента.

интериори в Чикаго


Източник: architecturaldigest.com18 ноември 2009 21:47 | КИЧ!!!
От: ДКТ
Вече е 21 век , а като ,че ли влизам в старинен замък или музей.
12 ]
11 резултата в 2 страници

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg